Νέες «βόμβες» Πολάκη για Χειμάρα: «Ήξερε ότι παρανομεί, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το πλιάτσικο»

Νέες «βόμβες» Πολάκη για Χειμάρα: «Ήξερε ότι παρανομεί, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το πλιάτσικο»

Ανάρτηση – φωτιά από τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, αναφορικά με τη δράση του Θέμη Χειμάρα, μετά και τις αποκαλύψεις του Documento για τη «γαλάζια» φάμπρικα που είχε στηθεί με δουλειές 400.000 ευρώ από το Δημόσιο.

Ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ γνώριζε από το 2020 ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι παράνομες, ενώ παράλληλα φέρεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2020 ότι κατέβαλε 49.500 ευρώ ως συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας η οποία είχε βάλει στα ταμεία της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις συμβάσεις με το Δημόσιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει δε πως όταν είχε αποκαλύψει απευθείας ανάθεση 10.000 ευρώ που είχε πάρει ο βουλευτής της ΝΔ από τον Δήμο Λαμιέων, ο Χειμάρας τον προσέγγισε στη Βουλή. «Με παρακάλεσε να μην τον κυνηγάω γιατί δήθεν δεν ήξερε ότι απαγορεύεται, γιατί δήθεν έφταιγαν οι υπάλληλοί του, γιατί δήθεν δεν θα ξαναγινόταν. Άρα ήξερε πολύ καλά (τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020 ότι παρανομεί, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το πλιάτσικο».

Παράλληλα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Χειμάρας προχώρησε σε εικονική μεταβίβαση του μεριδίου του σε άλλη εταιρεία στην οποία συμμετείχε από το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής. Η εν λόγω εταιρεία, Smarts IKE έχει πάρει από το Δημόσιο έργα ύψους 902.000 ευρώ.

«Η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η λαμογιά, η ψευτιά και ο εκτσογλανισμός είναι στο DNA της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι το 2019 ήρθαν για να κάνουν πλάτσικο στο δημόσιο χρήμα», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη

Η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ΛΑΜΟΓΙΑ, η ΨΕΥΤΙΑ και ο ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ είναι στο DNA της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι το 2019 ήρθαν για να κάνουν ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα!

Ο καθένας με τον τρόπο και από τη θέση του…

Τι έκανε λοιπόν ο συγκεκριμένος “άριστος” βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ (φωτό 1):

1) Πήρε μέσω της εταιρείας του “Νext -shop Ε.Ε” έργα άνω των 400.000€ με απευθείας αναθέσεις από Δήμους και δημόσιους φορείς της Περιφέρειας του, παρότι αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά από το άρθρο 57 του Συντάγματος!

Και όταν το Documento τον ξεμπρόστιασε, απάντησε ότι ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στους βουλευτές να συναλλάσσονται με το Δημόσιο!

Την ίδια ακριβώς δικαιολογία είχε πει και σε μένα τον Ιούλιο του 2020, όταν είχα αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000€ που είχε πάρει από τον Δήμο Λαμίας (φωτό 2).

Τότε, ήρθε και με βρήκε στη Βουλή και με παρακάλεσε να μην τον “κυνηγάω” γιατί ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι απαγορεύεται, γιατί ΔΗΘΕΝ έφταιγαν οι υπάλληλοι του, γιατί ΔΗΘΕΝ δεν θα ξαναγινόταν, κλπ, κλπ… Άρα ήξερε πολύ καλά (τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020) ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

2) Απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500€, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του (φωτό 3, 4).

Γιατί δεν δήλωσε αυτά τα χρήματα; Ποια ήταν η πηγή προέλευσης τους; Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται από τις τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του, από ποια “αδιευκρίνιστη” πηγή προήλθαν;;;;

3) Τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία “Smarts IKE” στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€. Πρόκειται για εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα τη Λαμία, στην οποία ο Θ. Χειμάρας μετείχε από την ίδρυσή της το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής.

Από τη σύστασή της και μέχρι τις εκλογές του 2019 η “Smarts IKE” είχε συνάψει 14 συμβάσεις με δημόσιους φορείς (με κάποιους Δήμους κλπ ΕΚΤΟΣ Φθιώτιδας), συνολικού ύψους 174.845€.

Μετά τις εκλογές και μέσα σε 3 μόλις χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η “Smarts IKE” πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000€!

Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία…

Οι 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372€, είναι με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (φωτό 5)!

Γνωρίζοντας λοιπόν ο Χειμάρας από τον Ιούλιο του 2019 ότι χάρη στη δική του μεσολάβηση και παρέμβαση ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι συμβάσεις της “Smarts ΙΚΕ” με το Δημόσιο και ΘΑ ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ τα έσοδά της (από 175χιλ. τα προηγούμενα 6 χρόνια εκτινάχθηκαν στα 900χιλ. σε 3 μόλις χρόνια…), μεθόδευσε την τυπική αποχώρησή του από την εταιρεία για να μην έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα (κατά τ’ άλλα, δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο…), παραμένοντας προφανώς αφανής εταίρος στα ΚΕΡΔΗ!!

Γι’ αυτό και ΔΕΝ καταβλήθηκε ποτέ σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του το (δήθεν) τίμημα των 65.847€ από την δήθεν πώληση του μεριδίου του!!

Γι’ αυτό και η εταιρεία εμφανίζει μετά το 2019 αδικαιολόγητη υπεραύξηση των εξόδων διοίκησης/διάθεσης και των παροχών στους τρεις εργαζομένους της, που όσοι γνωρίζουν από εταιρείες, καταλαβαίνουν τι μπορεί να κρύβεται από πίσω… (φωτό 6, 7)

Μυστικά & Documento

04/06/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter