Νέες ξενοφοβικές δηλώσεις Αθανασίου περί «αλλοίωσης πληθυσμού» και «νέας Ροδόπης» στη Λέσβο

Νέες ξενοφοβικές δηλώσεις Αθανασίου περί «αλλοίωσης πληθυσμού» και «νέας Ροδόπης» στη Λέσβο

Τις βαθιά ξενοφοβικές του αντιλήψεις έβγαλε και πάλι στην επιφάνεια ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τους πρόσφυγες και μετανάστες μίλησε για «αλλοίωση του πληθυσμού» και τη μετατροπή του νησιού σε «νέα Ροδόπη».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, όχι μόνο προέβη σε ένα νέο ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα αλλά ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

«Ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και σαν να μην έφταναν όσα είχε πει ήδη, παρέθεσε και στοιχεία της μαιευτικής κλινικής σημειώνοντας ότι «ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων». Εκτίμησε μάλιστα ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε είκοσι χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι και ότι τα αιτήματα από την Τουρκία τα τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορούν να δημιουργήσουν μια «νέα Ροδόπη».

Ο κ. Αθανασίου περιέγραψε το κλίμα στο νησί και είπε ότι «είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς.

Αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου σχολίασε σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της Ν.Δ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο «αλλοίωσης του πληθυσμού» στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε “νέα Ροδόπη”, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ. Παράλληλα, ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου, και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες, ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη». Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τί προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας. Την καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter