Νεφελούδης: Η τερατολογία περί μειώσεων στις συντάξεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο – Τι είπε για εργαζόμενους σε Μαρινόπουλο & Καρυπίδη

Νεφελούδης: Η τερατολογία περί μειώσεων στις συντάξεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο – Τι είπε για εργαζόμενους σε Μαρινόπουλο & Καρυπίδη

«Η τερατολογία με τις συντάξεις έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης

, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρονται σε επερχόμενες μειώσεις σε συντάξεις, λόγω επανυπολογισμού τους με βάση τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού.

«Έχουμε πει με όλους τους τρόπους, σε όλους τους τόνους τι σημαίνει προσωπική διαφορά, πώς θα καλυφθεί με βάση τη νέα διαδικασία υπολογισμού, αλλά κάποιοι επιμένουν, δεν έχουν τι να “παίξουν” για να χτυπήσουν την κυβέρνηση και “παίζουν” τη φαντασία και την τερατολογία» επισήμανε ο κ. Νεφελούδης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση διάσωσης της αλυσίδας Μαρινόπουλου ο γγ του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι «πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι σχετικά ήσυχοι, καθώς τελειώνει, καθαρογράφεται η διαδικασία». Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρξε «αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για να οριστεί εισηγητής από την πλευρά της Δικαιοσύνης- στις 19 Οκτωβρίου έγινε δικάσιμος, Δεκέμβριο ορίστηκε» και χαρακτήρισε «ντροπή και αίσχος» την κύρια παρέμβαση στο δικαστήριο κατά του σχεδίου εξυγίανσης από 15 κλαδικά σωματεία, που «επένδυσαν στην καταστροφή με ένα προσχηματικό επιχείρημα ότι πρέπει να μπουν στη διαδικασία της προστασίας και όσοι είχαν απολυθεί πριν τις 30 Ιουνίου του 2016, λες και αυτοί δε θα συμπεριλαμβάνονταν, αν είχε τεθεί επί της ουσίας το θέμα, ακόμη και μετά».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ στους επί μακρόν απλήρωτους εργαζόμενους των super markets Καρυπίδη, ο κ. Νεφελούδης γνωστοποίησε ότι «το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει καταβληθεί». «Εχει βγει η σχετική ΚΥΑ, υπάρχει λίγος δρόμος ακόμη, για να υπογραφεί η ΚΥΑ και από τους άλλους υπουργούς, που είναι αρμόδιοι και ο ΟΑΕΔ να μεριμνήσει με μία τεχνική διαδικασία, που έχουμε για να το καταβάλει», ανέφερε. Τόνισε δε ότι «εκκρεμεί η ποινική δίωξη μετά τις 170 μηνύσεις, που έχουν γίνει σε βάρος του Καρυπίδη, όπου πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος, τέλος, στην υπόθεση των Λιπασμάτων Καβάλας, είπε ότι έχει καταβληθεί στους απολυμένους εργαζόμενους το επίδομα των 1.000 ευρώ και γίνονται κάποιες τροποποιητικές δηλώσεις, για να καλυφθούν και όσοι δε μπόρεσαν να καλυφθούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter