Νεφελούδης: Καθόλου αθώες οι υπερτιμολογήσεις στις κατασκευές εργατικών κατοικιών

Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 32.000 ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών, τόσο με την αναπροσαρμογή της τιμής κτήσης ανά τ.μ όσο και με τη διάρκεια αποπληρωμής της, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, από τη Λάρισα, όπου χθες το βράδυ παρουσίασε τα μέτρα της κυβέρνησης στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Γιάννουλης.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε σε ένα δαιδαλώδες πρόβλημα που υπήρξε διαχρονικά, τονίζοντας πως έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι υψηλές τιμές σχετίζονται με το γεγονός πως «φορτώθηκε στους οικιστές, εκτός από το πραγματικό κόστος της κατασκευής της κατοικίας, και το κόστος απόκτησης της γης από τον ΟΕΚ, αλλά και άλλες υπερβάσεις».

Όπως είπε, υπήρξε -για παράδειγμα- ένα έργο κατασκευής κατοικιών που ξεκίνησε το 2000 με κόστος μελέτης 2.000.000 ευρώ και κατέληξε ύστερα από τέσσερα χρόνια στα 4.000.000 ευρώ, επειδή «υπήρξαν υπερτιμολογήσεις που δεν ήταν αθώες». «Δεν ήταν αθώες, καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο πάρα πολλοί οικισμοί να είναι αυθαίρετοι, διότι δεν βόλευε τον εργολάβο να ακολουθήσει τη μελέτη. Είχαμε φαινόμενα, όπου μια πολυκατοικία χτίστηκε όχι με τα πρότυπα της μελέτης, αλλά ανάποδα -γιατί προφανώς έτσι βόλευε τον εργολάβο- με αποτέλεσμα να έρχεται η πολεοδομία και να ρίχνει πρόστιμα, να υπάρχουν δικαστήρια για τους οικιστές κ.λπ.» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νεφελούδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.