Νεφελούδης: Μητσοτάκης και Γεννηματά δεν θέλουν να σταματήσουμε τη διαδικασία περικοπής των συντάξεων

Νεφελούδης: Μητσοτάκης και Γεννηματά δεν θέλουν να σταματήσουμε τη διαδικασία περικοπής των συντάξεων

Για την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων μίλησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, σημείωσε ότι στόχος είναι, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί το θέμα των υφιστάμενων κλαδικών συμβάσεων, ενώ είναι πολύ σημαντικό στοίχημα να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής και άλλων κλαδικών σε άλλους χώρους, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν μεγάλοι κλάδοι που έχουν ακόμα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον, «όπως είναι, για παράδειγμα, ο χώρος ακροάματος-θεάματος και ο κλάδος των σούπερ μάρκετ». Ωστόσο, σχολίασε ότι ο δρόμος για τις επεκτάσεις δεν είναι στρωμένος με ρόδα.

Παράλληλα, ο γγ του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε και στον τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Μας καταγγέλλει για πράγματα που έχει υπογράψει, ενώ αυτοί θεσμοθέτησαν την επικυριαρχία των επιχειρησιακών συμβάσεων στις κλαδικές, κάτι που η κυβέρνηση κατάργησε, καθώς και τον υποκατώτατο μισθό». «Με αυτόν τον τρόπο, εκφράζεται μία απόλυτη μιζέρια και μία απόλυτη ιδεολογική συντριβή που έχει υποστεί ο κ. Μητσοτάκης έτσι και αλλιώς στα εργασιακά θέματα με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις» πρόσθεσε.

«Όλο αυτό το θέατρο που παίζεται τώρα με το αν είναι έτσι ή αλλιώς με τις επιχειρησιακές και τις κλαδικές συμβάσεις, με το θέμα των μισθών, του υποκατώτατου και του κατώτατου και με το ζήτημα των συντάξεων, αποδεικνύει ότι δεν θέλουν και ιδεολογικά η κ. Γεννήματα και ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσουμε τη διαδικασία των περικοπών για τις συντάξεις» υπογράμμισε ο κ. Νεφελούδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter