Νεφελούδης: «Τελειώνει η πολιτική ομηρία 32.000 οικιστών»

Νεφελούδης: «Τελειώνει η πολιτική ομηρία 32.000 οικιστών»

«Τελειώνει η πολιτική ομηρία των οικιστών. Πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα 32.000 οικιστές, που είναι σε πολιτική ομηρία για πολλά χρόνια, θα πάρουν τα οριστικά παραχωρητήρια για να γίνουν αξιοπρεπώς ιδιοκτήτες στα σπίτια τους», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Η πρωτεύουσα του Έβρου αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε όλη τη χώρα, ο κ. Νεφελούδης προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες ρυθμίσεις για τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών, τέως ΟΕΚ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης σήμερα το πρωί ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας πραγματοποιεί συναντήσεις με τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, θα συνομιλήσει με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τους πρώην εργαζόμενους στην αλλαντοποιία Θράκης «που έχουν μεγάλες εκκρεμότητες από πολλές καθυστερήσεις του παρελθόντος, σε σχέση με τις επιδοτήσεις τους», ενώ θα επιδιώξει να δει και το πως εφαρμόζεται η συμφωνία, που ενεργοποίησε η κυβέρνηση, για την υπόθεση Μαρινόπουλος Σκλαβενίτης με καταστήματα που λειτουργούν ή είναι υπό λειτουργία στο Νομό. Στις 8.30 το βράδυ θα συμμετέχει σε εκδήλωση-συζήτηση, στο Εργατικό Κέντρο Έβρου με θέμα «Ποιες οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε δικαιούχους των εργατικών κατοικιών και στις ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές τους προς τον τέως ΟΕΚ».

«Ήρθα στον Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη, ξεκινώντας μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να ανακοινώσουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία που πήρε το υπουργείο Εργασίας που αφορά τη ρύθμιση των θεμάτων που απασχολούν τους οικιστές των εργατικών κατοικιών του τέως ΟΕΚ, σημείωσε ο κ. Νεφελούδης συμπληρώνοντας πως οι ρυθμίσεις θα κινηθούν σε δύο επίπεδα. «Το πρώτο είναι ότι ρυθμίζουμε τις τελικές τιμές που θα βγάλουν το κόστος για την παραχώρηση, για να δώσουμε τα οριστικά παραχωρητήρια στους οικιστές και δεύτερο ρυθμίζουμε τον τρόπο αποπληρωμής… Αναρυθμίζουμε συνολικά τον τρόπο αποπληρωμής με πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις», δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter