Νεφροπαθείς «όμηροι» στο Νοσοκομείο Βόλου λόγω «Μπάρμπαρα»

Νεφροπαθείς «όμηροι» στο Νοσοκομείο Βόλου λόγω «Μπάρμπαρα»

Μία θλιβερή περιπέτεια χαρακτηριστική της κατάρρευσης του ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πέρασαν νεφροπαθείς ασθενείς στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» δε μπορούσαν μετά τη θεραπεία τους, να επιστρέψουν σπίτι τους, παραμένοντας έτσι σε ιδιότυπη κατάσταση «ομηρίας» και μετατρέποντας σε σπίτι τους τις κλινικές του νοσοκομείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο gegonota.news στο Νοσοκομείο του Βόλου μένουν από την Δευτέρα, δύο νεφροπαθείς, που μεταφέρθηκαν από το Νότιο Πήλιο στην μονάδα αιμοκάθαρσης. Ακολούθησαν την θεραπεία τους, αλλά λόγω της εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων ήταν αδύνατον να επιστρέψουν στα χωριά τους. Μια γυναίκα από τον Λαύκο και ένας άντρας από την Μηλίνα, έμειναν στο Νοσοκομείο χωρίς κανείς να μπορεί να τους μεταφέρει στα σπίτια τους και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς δεν μπορούν να διαμένουν στις κλινικές, για την ασφάλεια της υγείας τους.

Σήμερα η μονάδα αιμοκάθαρσης ενημερώθηκε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πως δεν εκτελούνται δρομολόγια προς το Νότιο Πήλιο και ούτε πρόκειται να εκτελεστούν για το Σαββατοκύριακο. «Ο σύζυγος της γυναίκας από τον Λαύκο μας ενημέρωσε πως θα κινητοποιήσει συγγενικό του πρόσωπο και θα έρθει να την παραλάβει. Ελπίζουμε να το πράξει. Ο άντρας από τις Μηλιές δεν έχει συγγενείς και δεν υπάρχει πρόσωπο να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν. Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί να μένει στο Νοσοκομείο, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τους λόγους και πρέπει να βρεθεί λύση», δήλωσε ο υπεύθυνος της Μονάδας Αιμοκάθαρσης κ. Λεωνίδας Αναστασίου στα gegonota.news.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter