Νεκροί δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι στη Μπουρκίνα Φάσο

Νεκροί δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι στη Μπουρκίνα Φάσο

Δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι και ένας Ιρλανδός εκπαιδευτής βρέθηκαν νεκροί έπειτα από ενέδρα τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσο. Στη σύγκρουση τραυματίστηκαν και δύο στρατιώτες που τους συνόδευαν. Η τύχη τους αγνοούνταν από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές του France 24 οι τρεις ευρωπαίοι εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι γύριζαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις προσπάθειες των ντόπιων ενάντια στην λαθροθηρία. Τα ονόματα των Ισπανών ήταν Ντέιβιντ Μπεριέν και Ρομπέρτο Φράιλε. Και οι δύο ήταν έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές.

Ο γενικός γραμματέας των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ, στηλίτευσε την επίθεση γράφοντας στο Twitter «Αυτή η τραγωδία επιβεβαιώνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ρεπόρτερ στη περιοχή του Σαχέλ».

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας σε δήλωση ανέφερε «Τα χειρότερα νέα επιβεβαιώθηκαν. Όλη μας η συμπάθεια προς τους συγγενείς και φίλους του Ντέιβιντ Μπεριέν και Ρομπέρτο Φράιλε (ντε Μπαρακάλντο), που δολοφονήθηκαν στη Μπουρκίνα Φάσο» ενώ επαίνεσε όσους «φέρνουν εις πέρας την θαρραλέα και ουσιώδη δημοσιογραφία από τις ζώνες των συγκρούσεων».

Πολλοί ξένοι εργαζόμενοι έχουν απαχθεί τα τελευταία χρόνια στην Μπουρκίνα Φάσο, μία χώρα ιδιαίτερα φτωχή που μαστίζεται από ένα φονταμενταλιστικό αντάρτικο που έχει αφήσει πίσω του 1.100 νεκρούς, ενώ έχει εκτοπίσει από τον τόπο τους περισσότερους από 1.000.000 κατοίκους.

Πηγές: France 24, NYT

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter