Νεκροί τέσσερις μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Νεκροί τέσσερις μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, πιθανότατα επίδοξων μεταναστών, βρέθηκαν σήμερα στα σύνορα μεταξύ της Πολωνίας και της Λευκορωσίας, ανέφεραν οι αρχές των δύο χωρών.

Πολλές χιλιάδες μετανάστες, οι περισσότεροι καταγόμενοι από χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες τα σύνορα της Λευκορωσίας για να μπουν στην ΕΕ, στη Λιθουανία, τη Λετονία και την Πολωνία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποψιάζεται ότι το Μινσκ ενθαρρύνει αυτή τη διέλευση, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι «27» στη Λευκορωσία.

«Σήμερα βρέθηκαν στην περιοχή των συνόρων με τη Λευκορωσία τα πτώματα τριών ανθρώπων» ανέφερε μέσω του Twitter η πολωνική συνοριοφυλακή. «Πιθανότατα ήταν παράτυποι μετανάστες» είπε στο πολωνικό πρακτορείο PAP η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής, Άννα Μιχάλσκα.

Από την πλευρά τους, οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι βρήκαν νεκρή μια Ιρακινή μετανάστρια, σε απόσταση «ενός μέτρου από τα σύνορα». Ο Εβγκένι Όμες, αξιωματούχος της λευκορωσικής συνοριοφυλακής, υποστήριξε μιλώντας στο πρακτορείο Belta ότι υπάρχουν «προφανείς ενδείξεις» ότι κάποιοι «έσυραν» το πτώμα της γυναίκας από την πλευρά των πολωνικών συνόρων.

Σύμφωνα πάντα με το Belta, ο σύζυγος της γυναίκας είπε ότι Πολωνοί συνοριοφύλακες τους οδήγησαν στα σύνορα, παρά τη θέλησή τους και ενώ ήταν ξυπόλυτοι, απειλώντας τους. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα σε τρία παιδιά, έναν άνδρα και μια άλλη, ηλικιωμένη γυναίκα, όλοι τους από το Ιράκ.

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση και προσκάλεσε εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να μεταβούν επί τόπου.

Από την άλλη πλευρά, η Πολωνία ανέφερε ότι σήμερα οι συνοριοφύλακες προσπαθούσαν επί ώρες να διασώσουν οκτώ μετανάστες από έναν βάλτο, κοντά στον ποταμό Σουπράσι, πάντα στα σύνορα με τη Λευκορωσία. «Διασώθηκαν οκτώ μετανάστες, πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, και οι επτά από αυτούς νοσηλεύονται», ανέφερε. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πυροσβέστες, διασώστες και αστυνομικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter