Νεκροπομποί

Νεκροπομποί

Η πανδημία του κορονοϊού γιγαντώνεται καθημερινά. Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 15.500 από τον Μάρτιο του 2020, οι ΜΕΘ βρίσκονται στα όριά τους στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας ενώ αναβάλλονται σοβαρές εγχειρίσεις.

Μέσα σε αυτό το μαύρο σκηνικό ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξαναφέρνουν από τη Δευτέρα τον δακτύλιο της Αθήνας και μάλιστα με πολύ περισσότερους περιορισμούς.

Εδώ και ενάμιση χρόνο οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντίθετα μάλιστα πολλά κυβερνητικά στελέχη στα φιλικά τους κανάλια που κατοικοεδρεύουν καθημερινά υποστηρίζουν ότι δεν κολλάει στις δημόσιες συγκοινωνίες ο κορονοϊός.

Με την εφαρμογή του δακτυλίου υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να συνωστίζονται στα λεωφορεία, στα τρόλεϋ, στο μετρό και τον ηλεκτρικό αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

Οι άνθρωποι που στη ζωή τους δεν έχουν μπει σε δημόσιο μέσο μεταφοράς παίζουν με τις ζωές των πολιτών. Δεν τους ενδιαφέρει η πυκνότητα των δρομολογίων, η σαρδελοποίηση που επικρατεί μέσα σε αυτά τις ώρες αιχμής παρά ασχολούνται με την προβολή τους και μόνο.

Τα δημόσια Μέσα Μεταφοράς νοσούν αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του δεν ενδιαφέρονται ουδόλως. Για να μπορέσουν να προβάλουν την ηλεκτροκίνηση και το ελεύθερο κέντρο της Αθήνας για τους λίγους, παίρνουν μέτρα με τα οποία ουσιαστικά καταδικάζουν τους επιβάτες να νοσήσουν από κορονοϊό. Όταν οι επιστήμονες κάνουν λόγο για 5.000 κρούσματα την ημέρα τον Νοέμβριο, ο Σωτήρης Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον, Μητσοτάκης και Καραμανλής κάνουν φανατικές προσπάθειες να αυξήσουν τον αριθμό!

Με πρόσχημα την καλύτερη κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύουν στους κατοίκους της να κυκλοφορούν ασφαλείς με τα αυτοκίνητά τους και τους καθιστούν υποψήφιους για τα υπερπλήρη νοσοκομεία και δυστυχώς πολλούς με υποκείμενα νοσήματα για τα νεκροταφεία.

Αλλά ενδιαφέρθηκε ποτέ αυτή η κυβέρνηση για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου, και όχι μόνο, τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία;

Μάλλον το αντίθετο. Αλλά το να επιδιώκουν σώνει και καλά να πετύχουν την ανοσία της αγέλης μέσω της νόσησης των επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την ώρα που έχουν αποτύχει παταγωδώς στο πρόγραμμα εμβολιασμού, αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες αυτής της χώρας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter