Νεκρός από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης – Ήταν στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

Νεκρός από κορονοϊό  ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης – Ήταν στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον της Μητρόπολης ανέφεραν ότι υπήρξε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το romfea.gr το στενό του περιβάλλον ενημέρωσε ότι σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα τελούσε και ειδική δέηση κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info ο μητροπολίτης είχε προσβληθεί από κορονοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο Ιεράρχης είχε νοσήσει από κορoνοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης, είχε συμμετάσχει στη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, όπως και αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσα τους και ο  Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ποιος ήταν 

Ο Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: romfea.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter