Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία – Δεν το επιβεβαίωνει ακόμη το Ελληνικό ΥΠΕΞ (Video – Photos)

Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία – Δεν το επιβεβαίωνει ακόμη το Ελληνικό ΥΠΕΞ (Video – Photos)

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ της εξαφάνισης του Κυριάκου Αμοιρίδη, Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει όταν έφτασε στο Ρίο από την πρωτεύουσα Μπραζίλια, με την οικογένειά του για τις διακοπές των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αμοιρίδης βρέθηκε καμμένο σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, μια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από το Ρίο. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο απανθρακωμένος άντρας που βρέθηκε μέσα είναι ο εξαφανισμένος Έλληνας πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης, καθώς οι πινακίδες του αυτοκινήτου ταιριάζουν με αυτές του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης.

Η σορός έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία για να γίνει η νεκροψία/νεκροτομή και η ταυτοποιήση. 

Σύμφωνα με Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα στην πόλη αυτή  έχει ένα διαμέρισμα η σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη.

Για την ώρα οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αν και αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, δεδομένου ότι δεν ζητήθηκαν λύτρα.Το Ρίο Ντε Τζανέιρο έχει τεράστια ποσοστά εγκληματικότητας και την περίοδο των χριστουγέννων, αφού χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.”Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση” είπε στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που σημειώνουν πως βρέθηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης απανθρακωμένος σε ένα αυτοκίνητο.”Οι έρευνες συνεχίζονται” τόνισε ο κ. Αμανατίδης και είπε ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιανικές αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα…  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter