Νεκρός ο πρώτος Τσετσένος μπλόγκερ που ασκούσε κριτική στο καθεστώς

Νεκρός ο πρώτος Τσετσένος μπλόγκερ που ασκούσε κριτική στο καθεστώς

Ο Ιμράν Αλίεβ δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη γαλλική πόλη Λιλ

Βίαια δολοφονημένος βρέθηκε ο Τσετσένος μπλόγκερ, Ιμράν Αλίεβ, γνωστός για τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube στα οποία κριτίκαρε ανοιχτά τον ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, προσωπική επιλογή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι γαλλικές αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει στη δημοσιότητα ονόματα υπόπτων, αν και έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι υποψιάζονται ότι το κίνητρο ήταν πολιτικό.

Ο Αλίεβ δεν είναι ο πρώτος εξόριστος Τσετσένος ο οποίος δολοφονείται. Πέρσι, ο Ζέλιμκαν Κανγκοσβίλι, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας στις αρχές του 2000, πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι ενώ βρισκόταν σε πάρκο στο κεντρικό Βερολίνο. Είχε επιβιώσει από δύο προηγούμενες απόπειρες που έγιναν εναντίον του. Ο κατάλογος δεν εξαντλείται σαφώς στους δύο αυτούς Τσετσένους που ζούσαν εξόριστοι στο εξωτερικό.

Ο 44χρονος Αλίεβ είχε εγκατασταθεί στο Βέλγιο αφότου είχε εγκαταλείψει την Τσετσενία. Θεωρείτο εκκεντρική προσωπικότητα που συχνά ανέβαζε στην πλατφόρμα YouTube βίντεο κατά της κυβέρνησης της Τσετσενίας χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Mansur Stariy.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter