Νεκρός ο Σταμάτης Γκάβαλης

Νεκρός ο Σταμάτης Γκάβαλης

Προδόθηκε από την καρδιά του ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σοκ και θλίψη προκαλεί ο ξαφνικός θάνατος του περιφερειακού συμβούλου Σταμάτη Γκάβαλη το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου.

Ο 54χρονος πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Δυστυχώς, όμως, κατέληξε πιθανότατα προδομένος από την καρδιά του.

Ο Γκάβαλης είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας σε πολύ νεαρή ηλικία. Κατά την πρώτη θητεία του Θανάση Ζεμπίλη ανέλαβε την τιμητική θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας.

Στις τελευταίες εκλογές, κατέβηκε με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας για να αναλάβει στη συνέχεια την προεδρία της Αναπτυξιακής Εύβοιας.

Συλλυπητήρια από τον Βαγγέλη Αποστόλου…

Από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, πληροφορούμενος το θάνατο του περιφερειακού συμβούλου και προέδρου της Αναπτυξιακής Εύβοιας Σταμάτη Γκάβαλη, έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Σταμάτη Γκάβαλη. Ενός ανθρώπου τον οποίο χαρακτήριζε το υψηλό ήθος, η πραότητα, η εντιμότητα και η διάθεση προσφοράς, ειδικά προς τη Χαλκίδα και την Εύβοια που υπηρέτησε άξια από πολλές αυτοδιοικητικές και άλλες θέσεις. Ιδιαίτερα θέλω να εξάρω τον πολιτικό πολιτισμό του Σταμάτη, χαρακτηριστικό του που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω συνεργαζόμενος άριστα και επί πολλά χρόνια μαζί του, παρότι ανήκαμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μου».

…και τον Κώστα Μπακογιάννη

«Είναι πολύ σκληρό να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο, πόσο μάλλον έναν τόσο νέο άνθρωπο. Σήμερα το πρωί ξαφνικά χάσαμε τον Σταμάτη Γκάβαλη. Ο Σταμάτης αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και στην Εύβοια που τόσο αγαπούσε.

Από το 1986 που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων, μέχρι σήμερα, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διαφορετικές θέσεις με αυταπάρνηση, πίστη και ενθουσιασμό.

Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ευβοϊκής Αναπτυξιακής σε αυτή την θητεία, εργάστηκε άοκνα και αποτελεσματικά, με στοχοπροσήλωση, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και τις νέες ιδέες.

Έντονα πολιτικοποιημένος, με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις, υπερασπίζονταν με τόλμη και γενναιότητα τις απόψεις του, υπηρετώντας την παράταξη του με ανιδιοτέλεια και επιλέγοντας συνειδητά να κερδίζει τον βίο του στην ελεύθερη αγορά.

Εξαιρετικός οικογενειάρχης, προσέφερε την αγάπη του και την στήριξη του απλόχερα, με ευαισθησία και σεβασμό. Ευγενής, πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο που ξεχείλιζε από καλοσύνη.

Μας τίμησε όχι μόνο με τη συνεργασία του, αλλά κυρίως τη φιλία και την εμπιστοσύνη του.

Σταμάτη μου, θα μας λείψεις πολύ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter