Νεκρός ο τρομοκράτης του Βερολίνου – Αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς στο Μιλάνο (Photos)

Νεκρός ο τρομοκράτης του Βερολίνου – Αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς στο Μιλάνο (Photos)

Μετά από καταδιώξη και αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε ιταλό αστυνομικό, ο μακελάρης του Βερολίνου έπεσε νεκρός στο Μιλάνο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RAI UNO ο Τυνήσιος μόλις οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν σε έλεγχο ρουτίνας, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους. Σύμφωνα με τις περιγραφές ο ύποπτος έβγαλε από ένα σακίδιο που φορούσε το όπλο και τρέχοντας να διαφύγει πυροβόλησε τον έναν αστυνομικό, που τραυματίστηκε στην πλατη. Ο άλλος αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά και ο ύποπτος έπεσε νεκρός.

Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα του άνδρα που σκοτώθηκε στο Μιλάνο αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τον Άνις Αμρί. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο Τυνήσιος βρισκόταν στο μιλανέζικο προάστιο. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλάνου λέει ότι οι ιταλικές αρχές δεν είχαν πληροφορίες ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο ενδεχομένως να βρίσκεται στο Μιλάνο.

Ο ίδιος είπε ότι ο Τυνήσιος Άμρι έδειχνε ύποπτος και ότι τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, εικονίζονται οι δύο Ιταλοί αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο στον Τυνήσιο.

Γερμανία: Παραμένει η τρομοκρατική απειλή

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία παραμένει υψηλή.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι ” η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα”. Είπε ότι η Γερμανία θα λάβει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τόνισε δε, ότι συζήτησε με τον Τυνήσιο πρόεδρο την ανάγκη να επιταχυνθούν οι απελάσεις όσων το αίτημα ασύλου τους έχει απορριφθεί. Η καγκελάριος είπε ακόμη ότι “η Γερμανία θέλει να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων”. Συγκεκριμένα, “Έχουμε επίσης σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης Τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία. Είπα στον Τυνήσιο πρόεδρο πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter