Νέο αλαλούμ με την «υπογραφή» του… επιτελικού κράτους

Νέο αλαλούμ με την «υπογραφή» του… επιτελικού κράτους

Απίστευτο αλαλούμ έχει προκαλέσει το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή τη φορά αφορμή κατέστη το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας, «Ηφαιστίων», που βρίσκεται προ των πυλών.

Εμφανώς θορυβημένο από όσα συνέβησαν στην προηγούμενη κακοκαιρία, που το επιτελικό κράτος πήρε «μηδέν» με… τόνο, που η χώρα «κόπηκε» στα δύο, το υπουργείο προστασίας του Πολίτη πήρε την απόφαση να απαγορεύσει… προληπτικά, αρκετές ώρες νωρίτερα την κυκλοφορία των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, χωρίς λόγο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, είχε προαποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας για την… Κυριακή.

Όμως, το πρωί της Κυριακής, σε αρκετές περιοχές, οι επαγγελματίες οδηγοί, κακοκαιρία άκουγαν και κακοκαιρία… δεν έβλεπαν. Πόσω μάλλον σοβαρό λόγο για απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τα νεύρα τους δοκιμάστηκαν καθώς αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να συντρέχει (ακόμα) σοβαρός λόγος. Την ίδια ώρα, που τα βαριά οχήματα παρέμεναν με «σηκωμένα χειρόφρενα», τα προϊόντα που μετέφεραν κινδύνευαν κάτι που μεταφράζεται σε άμεση ζημία για τον προϋπολογισμό κάθε επαγγελματία.

Όμως, το… κερασάκι στην τούρτα έρχεται λίγες ώρες αργότερα την Κυριακή, όταν η Τροχαία ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων για μία σειρά από δρόμους του εθνικού δικτύου! Για πόσο; Για μόλις λίγες ώρες, έως τις 6 το απόγευμα και έως τις 9 το βράδυ για την Κρήτη. 

Αν δεν είναι αυτό αλαλούμ τότε τι είναι;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter