Νέο βίντεο από την Ακρόπολη: Το τσιμέντο δεν απορροφά τις σταγόνες της βροχής (Video)

Νέο βίντεο από την Ακρόπολη: Το τσιμέντο δεν απορροφά τις σταγόνες της βροχής (Video)

Η ιστοσελίδα kosmodromio.gr έδωσε δημοσιότητα νέο βίντεο που δείχνει πως οι σταγόνες της βροχής πέφτουν στην τεράστια πλέον υδατοστεγή επιφάνεια του μπετόν αρμέ, χωρίς να απορροφούνται και χωρίς πραγματική δίοδο διαφυγής.

H πρωτοφανής πλημμύρα στην Ακρόπολη, ήταν απόρροια των εκτεταμένων τσιμεντοστρώσεων, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς σοβαρή μελέτη και δίχως καν να έχει εκπονηθεί η απαιτούμενη συμπληρωματική υδραυλική μελέτη, που είχε τεθεί ως αναγκαίος όρος για την υλοποίηση των εργασιών από την εγκριτική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα είχε εγκαίρως επισημάνει και ο δρ. Τάσος Τανούλας, επισημαίνοντας στην πρώτη από τις βαρυσήμαντες δημόσιες παρεμβάσεις του τα εξής προφητικά: «Θα υπάρξουν, φοβούμαι, και πρακτικά προβλήματα που θα προστεθούν στα προαναφερθέντα, δηλαδή τα σχετικά με την ύπαρξη οπλισμού στο σκυρόδεμα. Τί θα γίνει, για παράδειγμα, με τα νερά της βροχής που θα πέφτουν σε μια τεράστια επίπεδη υδατοστεγή επιφάνεια, καθώς θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι εκτεθειμένες επιφάνειες του βράχου και τα καρστικά κενά που “καταπίνουν” τα νερά για να καταλήξουν στις υπώρειες;»

Διαβάστε επίσης: «Τσιμέντωσαν» την Ακρόπολη και πλημμύρισε με την πρώτη δυνατή βροχή! (Video)

Πηγή: kosmodromio.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter