Νέο διάγγελμα Ερντογάν – Απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγαλουπόλεις το Σαββατοκύριακο

Νέο διάγγελμα Ερντογάν – Απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγαλουπόλεις το Σαββατοκύριακο

Σε νέο διάγγελμά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νέα _x000D_
καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε Σαββατοκύριακο σε 31 μεγάλες πόλεις_x000D_
της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα και έτσι από τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής 17 Απριλίου θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19 Απριλίου.

Ύστερα από τις σκηνές χάους και πρωτοφανούς συνωστισμού που εκτυλίχτηκαν την περασμένη Παρασκευή επειδή η ανακοίνωση περί απαγόρευσης κυκλοφορίας εκδόθηκε μόλις δυο ώρες από την εφαρμογή της, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει αδικαιολόγητη αναστάτωση.

Ο λόγος για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, οφείλεται λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, καθώς κατομμύρια πολίτες τείνουν να βγαίνουν στο δρόμους, στα πάρκα και τις παραλίες.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξήγγειλε σειρά μέτρων στήριξης των πολιτών που έχασαν προσωρινά τις δουλειές τους, παρέχοντας έκτακτο επίδομα 1.170 λιρών (160 ευρώ). Σχετικά με τις φήμες ότι η Τουρκία μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι κάτι τέτοιο είναι «εκτός συζήτησης».

«Δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση, ιδιαίτερα σε πρόγραμμα του ΔΝΤ,» είπε. Επέκρινε τις ιδιωτικές τράπεζες επειδή επιδεικνύουν απροθυμία να συμβάλουν στον αγώνα της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση πόρων στον αγώνα κατά του κορωνοϊού και σχετικά με τον έρανο Αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες από τον κορωνοϊό, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι ανέρχεται περίπου σε 220 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter