Νέο διάγγελμα Ερντογάν: Είμαστε πλέον προετοιμασμένοι ενάντια στον κορονοϊό

Νέο διάγγελμα Ερντογάν: Είμαστε πλέον προετοιμασμένοι ενάντια στον κορονοϊό

Σε νέο διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος ύστερα από τηλεδιάσκεψη με το _x000D_
κυβερνητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι κατά την_x000D_
περίοδο της Μουσουλμανικής εορτής Μπαϊραμιού, που ακολουθεί τον ένα _x000D_
μήνα νηστείας του Ραμαζανίου, δηλαδή το τετραήμερο από τις 23 μέχρι τις _x000D_
26 Μαϊου, θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και για τις 81 _x000D_
επαρχίες της Τουρκίας.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η σχολική χρονιά έληξε και η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Ανακοίνωσε επίσης ότι η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ 15 επαρχιών -μεταξύ των οποίων η Κωνσταντινούπολη- θα παραταθεί για άλλες 15 ημέρες.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της επαναλειτουργίας των τζαμιών και είπε ότι θα υπάρξει ελεγχόμενη επαναλειτουργία από τις 29 Μαΐου που είναι Παρασκευή, ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους. Σημειώνεται ότι η 29η Μαΐου είναι η επέτειος της Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς το 1453.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε νύξη και στον αγώνα που διεξάγει η χώρα με επιτυχία, όπως είπε, κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, επεσήμανε ότι τίποτε δεν θα είναι στην Τουρκία όπως πριν, και τόνισε ότι αυτή είναι μια νέα περίοδος ελεγχόμενης κοινωνικής ζωής. Συνέστησε σε όλους να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους. Επίσης επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση απολυμαντικών.

Σχετικά με την πορεία της επιδημίας, είπε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα τουρκικά νοσοκομεία είναι τώρα πολύ χαμηλός. «Χάρη στην εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τους τελευταίους δυο μήνες, έχουμε συσσωρεύσει γνώσεις σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας. Είμαστε πλέον προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό ή και παρόμοιες επιδημίες»

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν τα νέα κρούσματα το συντομότερο δυνατό και αυτό είναι στο χέρι των 83 εκατομμυρίων πολιτών, όπως είπε.

«Αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα,» προειδοποίησε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter