Ζελένσκι: «Η Ρωσία μας επιτέθηκε όπως η ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο» – Καλεί τους Ουκρανούς πολίτες να πάρουν τα όπλα (Video)

Ζελένσκι: «Η Ρωσία μας επιτέθηκε όπως η ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο» – Καλεί τους Ουκρανούς πολίτες να πάρουν τα όπλα (Video)

«Η Ρωσία μας επιτέθηκε όπως η ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νέο διάγγελμα, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν τη χώρα τους έναντι των ρωσικών δυνάμεων, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

«Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με δειλό και αυτοκτονικό τρόπο, όπως έκανε η ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που μεταδόθηκε στο Facebook.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του με στρατιωτική πείρα και τους κάλεσε να σπεύσουν να υπερασπιστούν την πατρίδα. Επίσης ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να πάνε να δώσουν αίμα, αφού υπάρχουν τραυματισμένοι στρατιώτες στα νοσοκομεία. 

«Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την Ουκρανία στις πλατείες των πόλεών μας» είπε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον λαό.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και στους Ρώσους πολίτες, λέγοντας  ότι όσοι δεν έχουν χάσει τη συνείδησή τους πρέπει να βγουν στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter