Νέο δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη – Τον οδηγούν στον θάνατο

Νέο δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη – Τον οδηγούν στον θάνατο

Απορριπτική ήταν η απάντηση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος διανύει την 68η ημέρα απεργία πείνας ζητώντας την υφ’ όρον απόλυσή του.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο ήταν ραγδαία. Η υπογλυκαιμία του είναι πλέον πολύ έντονη με τις τιμές του σακχάρου γύρω στο 50. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο βέβαια (από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, στον ειδικό χώρο κράτησης) μπορεί να μην γίνει  έγκαιρα αντιληπτό και να μην προλάβουν να το ανατάξουν.

Ο 34χρονος κρατούμενος, πληροί εδώ και 7 μήνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρον απόλυση, (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση).

Διαβάστε επίσης: Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί ζητούν τη δικαίωση των αιτημάτων του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για καθαρά εκδικητική απόφαση. «Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους. Ο Γ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μας φοβίζει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις όσο η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο» δήλωσε στο «Στο Κόκκινο 105,5».

Το ΜέΡΑ25 σχολίασε πως «η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο ταξική: αποφυλακίζει βιαστές ανηλίκων την ώρα που εξοντώνει εκδικητικά νέα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό χώρο. Η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο τοξική και ταξική: εφαρμόζει επί της ουσίας κυβερνητικές αποφάσεις αδιαφορώντας ακόμα και για τους ίδιους τους νόμους που οι Κυβερνήσεις αυτές ψήφισαν», ««Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σε αναστολή από την Μητσοτάκης Α.Ε.. Με μια δικαιοσύνη στα μέτρα και τα σταθμά της εξουσίας και με νόμους ταξικούς και τρομοκρατικούς (τρομονόμοι κλπ) θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά: Ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Σαμπάνη, του Μάγγκου από τη μία, ο Γ. Μιχαηλίδης, ο Π. Καλαϊτζής, ο Σταθόπουλος, η Ηριάννα, ο Θεοφίλου από την άλλη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter