Νέο έγγραφο εκθέτει τον δήμαρχο Αιγάλεω για εγκατάλειψη δημοσίου σχολείου

Νέο έγγραφο εκθέτει τον δήμαρχο Αιγάλεω για εγκατάλειψη δημοσίου σχολείου

Και ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας εκτίθεται άλλη μία φορά. Βρέθηκε εκτεθειμένος μετά την αποκάλυψη του εγγράφου της Πολεοδομίας, μιας υπηρεσίας του δήμου Αιγάλεω, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του κτιρίου από το οποίο εκδιώχθηκαν με έξωση σχεδόν 90 μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου στη μέση της χρονιάς (9 Ιανουαρίου 2023).

Η ημερομηνία της απόφασης της πολεοδομίας είναι η ίδια με το έγγραφο της εταιρείας που διαχειρίζεται διπλανό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και άλλαζε τη διεύθυνση της εταιρείας, με την καινούργια να είναι αυτή του κτιρίου που στέγαζε το 9ο δημοτικό σχολείο, όπως αποκάλυψε χθες το documentonews.gr. Είναι η ίδια ημερομηνία κατά την οποία συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Γ. Γκίκας υποσχέθηκε ότι θα στείλει «αύριο» το κείμενο για τη νομοθετική ρύθμιση, το οποίο καθυστερούσε για δύο εβδομάδες.

Ήταν την περασμένη εβδομάδα η Πέμπτη 2α Φεβρουαρίου η ημέρα των αποκαλύψεων για όλο το παρασκήνιο, για τη στάση του δημάρχου και της κυβέρνησης, που υποσχέθηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για λύση αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Είναι εξωφρενικό για τους πολίτες του Αιγάλεω, για τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να εμπαίζονται με τέτοιο τρόπο: ο δήμαρχος να εκδίδει ανακοινώσεις ότι ήταν εκείνος που έδωσε λύση μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών και την ίδια στιγμή να βοηθά με τη στάση του να δημιουργεί τετελεσμένα στην υπόθεση με το κτίριο. Είναι αδιανόητο να υπόσχεται ο δήμαρχος ότι το το σχολείο θα παραμείνει στο κτίριό του και παράλληλα να βάζει την υπογραφή για τις εργασίες στο ίδιο κτίριο στο οποίο φαίνεται ότι έχει γίνει πώληση μέρους του και εκμίσθωση!

Λαϊκή Συσπείρωση: «Δεν θα σας περάσει!» 

Την καταγγελία έκανε χθες, Δευτέρα 7.2.2023, η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω, η οποία κάλεσε εσπευσμένως όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αιτηθούν άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτή επισημαίνει: «Η κοροϊδία της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω έχει απογειωθεί! Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στις 2 Φλεβάρη 2023 που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω για τις εξελίξεις με το 9ο Δημοτικό Αιγάλεω, στην οποία ο Δήμαρχος Αιγάλεω δήλωνε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από την Πολεοδομία για τις εργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο κτίριο, την ίδια μέρα εκδόθηκε άδεια εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την ΥΔΟΜ Αιγάλεω!

Την ώρα που ο δήμαρχος Αιγάλεω ισχυριζόταν ότι δεν ξέρει αν έχει πουληθεί το κτίριο σε άλλους ιδιοκτήτες, στη συγκεκριμένη άδεια που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” αναφέρονται ως ιδιοκτήτες: 1. Μελιγκώνης Βασίλειος, 2. Ζαμπέτα Αικατερίνη, 3. Ζαμπέτας Γεώργιος, 4. Ζαμπέτας Μιχάλης, 5. Μπαρκαγιάννης Θεοχάρης, ενώ ως μισθωτής εμφανίζονται τα Εκπαιδευτήρια Εκπαιδευτική  Άνοιξη ΑΕ!

Την ίδια ώρα που όλο το Αιγάλεω απαιτεί το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω να μείνει ανοιχτό, είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή είχε εξαρχής βάλει “λουκέτο”. Άραγε υπήρχε εξαρχής συμφωνία; Τα αρμόδια υπουργεία δεν γνώριζαν τίποτα για το “έγκλημα” όταν δεσμεύονταν για νομοθετικές ρυθμίσεις;

Δεν θα σας περάσει! Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα!

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Αιγάλεω έγραψαν μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης μας!

Καλούμε σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου!»

Ένωση Γονέων Αιγάλεω: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας και το κόστος που σας αναλογεί»

Οι γονείς είναι ήδη στα κάγκελα με την ανατροπή που έχει συμβεί στη ζωή τους. Τόσο οι γονείς των μαθητών του 9ου δημοτικού όσο και οι γονείς των μαθητών του 14ου δημοτικού, στο κτίριο του οποίου ωθούνται για προς συστέγαση (και αύριο συγχώνευση;) νιώθουν οργή από τον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την αθέτηση υποσχέσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω αναφέρεται:

«Πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών παίζει εδώ και καιρό η διοίκηση του δήμου Αιγάλεω και μάλιστα φαίνεται να ψεύδεται ακόμη και στα δημοτικά συμβούλια, παρουσία πλήθους γονιών, μαθητών, βουλευτή, εκπροσώπων φορέων!

Το “παραμύθι” τελικά έχει δράκο….

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικά με το κτίριο του 9ου δημοτικού σχολείου, καταγγέλλουμε τον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου Αιγάλεω για τις δηλώσεις του και στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου! Για την κωλυσιεργία όσον αφορά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων και των ομόφωνων αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων που αποφασίστηκαν και βάση της πίεσης των δικαίων αιτημάτων και του αγώνα των γονέων του Αιγάλεω.

Οι ευθύνες πολλές και πολύ σοβαρές!

Οι μαθητές του δήμου Αιγάλεω δικαιούνται σχολεία!

Αναλάβετε τις ευθύνες σας και το κόστος που σας αναλογεί.

Η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας σε ασφαλή σχολικά κτήρια όπως ορίζουν οι νόμοι της πολιτείας μας».

Οι παρατάξεις

«Άλλο ένα βήμα στη λάθος κατεύθυνση» τιτλοφορείται η ανακοίνωση της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα, στην οποία αναφέρεται: «Οι ευθύνες δεδομένες, η παραπλανητική στάση του δημάρχου γνωστή. Τον λόγο τώρα πρέπει να τον έχει και πάλι το δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις από κοινού ζητάμε άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου λόγω των εξελίξεων (έκδοση άδειας εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την πολεοδομία στις 2/2/23 και δήλωση έδρας του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου “Εκπαιδευτική Άνοιξη ΑΕ”!)

Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και επιτέλους, όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί, να καταθέσει την τροπολογία για την επίταξη στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των γονέων την Παρασκευή 10/02 στις 9.00 π.μ.  έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και δεσμευόμαστε πως ό,τι κι αν γίνει, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απαλλοτρίωση θα υλοποιηθεί».

Άμεση δράση ζητάει και η παράταξη «Αιγάλεω Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Λάμπρο Σκλαβούνο: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με βάση τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

Δηλώθηκε ως έδρα ιδιωτικής εκπαιδευτικής επιχείρησης η διεύθυνση του 9ου δημοτικού σχολείου.

Εκδόθηκε άδεια μικρής κλίμακας για διάφορες τεχνικές εργασίες στο κτίριο του σχολείου, την ίδια μέρα που το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε κι ενώ ο δήμαρχος επέμενε πως δεν γνώριζε τίποτα.

Η κωλυσιεργία από την πλευρά του υφυπουργού συνεχίζεται μη έχοντας έως σήμερα υλοποιήσει τη δέσμευσή του για νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιτάσσεται το ακίνητο.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις».

Ο Παντελής Βαϊνάς, δημοτικός σύμβουλος με το «Ρήγμα στα Δυτικά» σημείωσε: «Η απάτη της διοίκησης του δήμου Αιγάλεω δεν έχει προηγούμενο! Στις 2 Φλεβάρη 2023 που συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω για τις εξελίξεις με το 9ο Δημοτικό Αιγάλεω, στην οποία ο δήμαρχος Αιγάλεω δήλωνε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από την Πολεοδομία για τις εργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο κτίριο, την ίδια μέρα εκδόθηκε άδεια εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την ΥΔΟΜ Αιγάλεω!

Την ώρα που ο δήμαρχος Αιγάλεω ισχυριζόταν ότι δεν ξέρει αν έχει πουληθεί το κτίριο σε άλλους ιδιοκτήτες, στη συγκεκριμένη άδεια που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” αναφέρονται ως ιδιοκτήτες: 1. Μελιγκώνης Βασίλειος, 2. Ζαμπέτα Αικατερίνη, 3. Ζαμπέτας Γεώργιος, 4. Ζαμπέτας Μιχάλης, 5. Μπαρκαγιάννης Θεοχάρης (ιδιοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου που βρίσκεται δίπλα), ενώ ως μισθωτής εμφανίζονται τα Εκπαιδευτήρια Εκπαιδευτική Άνοιξη ΑΕ!

Την ίδια ώρα που όλο το Αιγάλεω απαιτεί το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω να μείνει ανοιχτό, είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή είχε εξαρχής βάλει “λουκέτο”. Απ’ ό,τι φαίνεται  υπήρχε εξαρχής συμφωνία…

Τα αρμόδια υπουργεία δεν γνώριζαν τίποτα για το “έγκλημα” όταν δεσμεύονταν για νομοθετική ρύθμιση για επίταξη ή ήταν στο κόλπο;

Θα μας βρουν όλους απέναντι».

Ο Κώστας Σάμιος και η παράταξη «Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω» αναφέρει: «Αν αληθεύει, τότε εξηγούνται ακόμα καλύτερα τα όσα διαδραματίζονται –και  υποκρύπτονται– στην υπόθεση του 9ου δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω. Στις 2 Φλεβάρη λοιπόν ενεγράφη ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο ΓΕΜΗ με δηλωμένη έδρα την έδρα του 9ου σχολείου… Την ίδια ημέρα έβγαλαν άδεια μικρής κλίμακας –σύμφωνα με πληροφορίες– από την πολεοδομία. Την ίδια ημέρα είχαμε δημοτικό συμβούλιο που ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους γονείς-εκπαιδευτικούς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν είχε αλλάξει τίποτα στην ιδιοκτησία και ότι τάχα δεν υπήρχε καμία άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Επειδή το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, έκτακτο που θα απαιτήσουμε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, όλο το Αιγάλεω πρέπει να είναι παρόν για να αποφασίσει… Το 9ο θα μείνει σχολείο του αιγαλιώτικου λαού και όχι των συμφερόντων και όσων τα προωθούν λέγοντας ψέματα αποκρύπτοντάς τα και επιδείκνυοντας πλήρη αβουλία, υποκύπτουν σε αυτά… Ο λαός του Αιγάλεω θα βροντοφωνάξει τέρμα πια η κοροϊδία από τον μοιραίο, άβουλο, υποταγμένο δήμαρχο…».

Χωρίς απάντηση η ΝΔ

Τι αν έκλεισαν οι υπηρεσίες του δήμου χθες, Δευτέρα, για κάποιες ώρες ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου; Η υποκρισία περισσεύει από τη δημοτική αρχή, καθώς διαφαίνεται ότι εξυπηρετεί άμεσα και μεθοδικά όλα τα σχέδια του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, το οποίο βρίσκεται πίσω από την όλη υπόθεση, όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο της πολεοδομίας.

Στελέχη της δημοτικής παράταξης Γκίκα (ΝΔ) ψιθυρίζεται ότι κρατούν αποστάσεις από τις κινήσεις του δημάρχου, ωστόσο κανείς δεν αντιδρά ανοιχτά και όλοι στοιχίζονται πίσω από τον Γ. Γκίκα στις ψηφοφρίες, προσπαθώντας να μη χαρακτηριστούν «αποστάτες». Πλην του αντιδημάρχου και πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Μανδραφλή, που διαχώρισε τη θέση του από την πλειοψηφία παραμένοντας σιωπηλός έκτοτε, όλη η ΝΔ στο Αιγάλεω είναι σε δυσχερή θέση. Από τους βουλευτές μέχρι τους υποψήφιους και τα τοπικά στελέχη έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο αγκάθι εν όψει εκλογών. Μετά τις αποκαλύψεις δεν μπορούν να αρθρώσουν ένα πειστικό αφήγημα για να πείσουν. Όλα δείχνουν μεθόδευση και το στοίχημα θα παιχτεί στο ποιος θα βγει έξω από το κάδρο έγκαιρα.

Ερώτηση στον Πέτσα

Σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα βρεθεί στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη για το 9ο δημοτικό σχολείο. Από αυτή θα διαφανεί η στάση της κυβέρνησης: θα τηρήσει την υπόσχεσή της ή θα προφασιστεί κώλυμα;

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Αιγάλεω και κυβέρνηση «πούλησαν» δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter