Νέο επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη – Εγκαινίασε ΜΕΘ που θα λειτουργήσουν με… δόσεις

Νέο επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη – Εγκαινίασε ΜΕΘ που θα λειτουργήσουν με… δόσεις

Τα κρούσματα έχουν αγγίξει τα 500, οι διασωληνομένοι αυξάνονται συνεχώς, οι νοσηλευτές και οι γιατροί καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις σε ΜΕΘ και προσωπικό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στα εγκαίνια 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που θα δοθούν προς χρήση σε… δόσεις.

Με τον Οκτώβριο να βρίσκεται ήδη στα μισά και τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια φιέστα επικοινωνιακού χαρακτήρα, αρκέστηκε να πει πως «οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι» και προειδοποίησε ότι «εάν δεν προσέξουμε» το σύστημα Υγείας «θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις».

Αν και τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση ήδη από τον Αύγουστο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να είναι απροετοίμαστη και το σύστημα Υγείας ανοργάνωτο. Ακόμα και οι 50 ΜΕΘ που εγκαινίασε θα λειτουργήσουν με… δόσεις στα νοσοκομεία αφού σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο -όπως είπε- «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter