Νέο εργατικό ατύχημα: Εργάτης ακρωτηριάστηκε μετά από συνεχή εργασία 10 ωρών

Νέο εργατικό ατύχημα: Εργάτης ακρωτηριάστηκε μετά από συνεχή εργασία 10 ωρών

Οι τραγικές συνέπειες του εργασιακού νομοσχεδίου έκτρωμα του Άδωνη Γεωργιάδη που ψήφισε πριν από μόλις μία εβδομάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναδείχθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς την περασμένη Κυριακή εργάτης στα ναυπηγεία της Ελευσίνας ακρωτηριάστηκε έπειτα από δεκάωρη εργασία.

Όπως ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας που εξαπέλυσε βολές εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη για το αντεργατικό νομοσχέδιο, το οποίο υπενθυμίζουμε πως θεσπίζει την 6ήμερη εργασία, τις κατά παραγγελία συμβάσεις, τη 13ωρη εργασία σε δύο εργοδότες και την ποινικοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης μέσω της πριμοδότησης της απεργοσπασίας, και προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας, ο εργολάβος άρχισε να εφαρμόζει το νομοσχέδιο πριν καν δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνει ότι «ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα».

Η ανακοίνωση του Ε.Κ. Σαλαμίνας

Πόσο περήφανος θα πρέπει άραγε να είναι ο κ. Γεωργιάδης καθώς οι πιστοί του “πελάτες” οι εργοδότες εφάρμοσαν αμέσως το εργασιακό έκτρωμα που κατέθεσε και ψηφίστηκε από την Βουλή, χωρίς καν να προλάβει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ !!!

Σαν “έτοιμοι από καιρό” προχώρησαν στην εφαρμογή του….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Κυριακή 24/09/23 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με έναν εργαζόμενο που ανήκε στο προσωπικό ενός εκ των βασικών υπεργολάβων των συγκεκριμένων Ναυπηγείων.

Ο εν λόγω εργολάβος δραστηριοποιείται στα Ναυπηγεία μέσω διαφόρων εταιρειών.

Ξεκίνησε, λοιπόν, την εφαρμογή του Νόμου προσλαμβάνοντάς εργαζόμενους σε δυο εταιρείες του , εξασφαλίζοντας ότι αυτοί, σαν νέοι “είλωτες” θα δουλεύουν χωρίς υπερωριακή προσαύξηση από ήλιο σε ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα.

Συγχαρητήρια κ. Γεωργιάδη και στους ομοίους σας!!!!

Δρέπετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Ποιος, άλλωστε, από εσάς ενδιαφέρετε αν υπέστη αναπηρία ένας εργαζόμενος;

Αρκεί οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι……

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Υπουργός παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (μόνο σε αυτό είναι καλός στο να ποζάρει στον τηλεοπτικό φακό σαν τηλεσταρ, “παλιά μου τέχνη κόσκινο”), με περισσό θράσος ότι είναι υπέρ των εργοδοτών γιατί χωρίς εργοδότες δεν υπάρχουν εργαζόμενοι…..

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια…..

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας την “θανατική μας καταδίκη” και εναποθέτοντας την ζωή μας στην τύχη και στον Θεό.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ

Νάσος Ηλιόπουλος: «Πρέπει να μπει άμεσα τέλος στην εργασιακή βαρβαρότητα»

Το τραγικό εργατικό ατύχημα ανέδειξε και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει πως «Πρέπει να μπει άμεσα τέλος στην εργασιακή βαρβαρότητα. Για μία εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια που θα εξασφαλίζει μια ανθρώπινη ζωή.»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

Εργαζόμενος που δούλευε πάνω από 10 ώρες στα ναυπηγεία Ελευσίνας ακρωτηριάστηκε. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει το εργατικό κέντρο, εργολάβοι στον συγκεκριμένο χώρο εφαρμόζουν ήδη τον νόμο Γεωργιάδη. Προσλαμβάνουν εργαζόμενους σε δύο εταιρείες και έτσι ξεπερνάνε κατά πολύ το 8ωρο χωρίς ούτε καν να δίνουν υπερωρίες.

Είχαμε τονίσει ότι η αύξηση του χρόνου εργασίας θα διαλύσει τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και ότι θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερους κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Για το 2023 μετράμε ήδη 135 θανάτους σε χώρους εργασίας και 230 σοβαρούς τραυματισμούς.

Πρέπει να μπει άμεσα τέλος στην εργασιακή βαρβαρότητα. Για μία εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια που θα εξασφαλίζει μια ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε σχετικά: Απίστευτες διατυπώσεις Άδωνη για το αντεργατικό νομοσχέδιο: «Θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή» (Video)

Εργατικό δυστύχημα στη Χαλυβουργία του Βόλου: Εργάτης έπεσε από ύψος 20 μέτρων

Εργατικό ατύχημα στον Άγιο Δημήτριο: Στο νοσοκομείο 52χρονος εργάτης που δούλευε μέσα στη ζέστη

Εφιαλτική αύξηση στα εργατικά δυστυχήματα – 136 νεκροί το 2023

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter