Νέο φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ολοσέλιδη διαφήμιση στους NY Times για το «Turkaegean»

Νέο φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ολοσέλιδη διαφήμιση στους NY Times για το «Turkaegean»

Εκτεθειμένη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «Turkaegean».

Ενώ ενημέρωναν περί προσφυγής και αντίδρασης κατά της χρήσης του εμπορικού σήματος από τη γειτονική χώρα, με τον Άδωνη Γεωργιάδη μάλιστα να αναφέρει σε Επιτροπή της Βουλής τον Φεβρουάριο ότι στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί η χρήση του, οι New York Times κυκλοφόρησαν με ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε αναφέρει τον Ιούνιο του 2022  ότι «η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση στην οποία προχώρησε η Τουρκία», δηλώνοντας ότι «είναι ένα εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας». Μάλιστα, ο ίδιος είχε δεσμευτεί σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει…

Την καταχώρηση των New York Times σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, να τονίζει μέσω twitter: «Το κυβερνητικό φιάσκο με το σήμα Turkaegean συνεχίζεται. H Τουρκία προχώρησε σε ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στους New York Times. Ο Υπ. Ανάπτυξης έλεγε ότι θα πράξει ό,τι μπορεί για την κατάργησή του. Προφανώς, και σε αυτό το θέμα, η αποτυχία της κυβέρνησης είναι πλήρης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter