Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη Φινλανδία

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη Φινλανδία

Η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων COVID-19 που έχει καταγράψει μετά την έναρξη της πανδημίας στο έδαφός της, τα οποία τώρα υπερβαίνουν το ποσοστό που θέτει το Ελσίνκι για άλλες χώρες προτού επιτραπεί στους πολίτες τους να το επισκεφθούν χωρίς να μπουν σε καραντίνα.

Τα στοιχεία της υγειονομικής αρχής αναφέρουν 227 νέα κρούσματα, περισσότερα από την προηγούμενη ημερήσια κορύφωση με 211 κρούσματα τον Απρίλιο κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας. Ωστόσο, πολύ λιγότεροι άνθρωποι εξετάζονταν τότε για COVID-19, που σημαίνει ότι σημαντικός αριθμός κρουσμάτων μπορεί να μην εντοπίστηκε τους πρώτους μήνες.

“Η κατάσταση του κορονοϊού επιδεινώνεται και στη Φινλανδία”, δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν σε μήνυμά της στο Twitter προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τη λήψη ενδεχόμενων νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19, ίσως την επόμενη εβδομάδα.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το 14ήμερο ποσοστό συχνότητας εμφάνισης της νόσου ανά 100.000 κατοίκους υπερδιπλασιάστηκε σε 30,6 από 14,2 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες.

Η Φινλανδία είχε θέσει νωρίτερα τα 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για δύο εβδομάδες ως όριο για χώρες που θεωρεί ασφαλείς και απαλλαγμένες από ταξιδιωτικούς περιορισμούς — ένα από τα αυστηρότερα τέτοια όρια στην Ευρώπη.

Τα ποσοστά συχνότητας εμφάνισης της νόσου αυξήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες και το νέο ποσοστό της Φινλανδίας παραμένει από τα χαμηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Από τότε που άρχισε η πανδημία, η Φινλανδία, μια χώρα σχεδόν 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 10.929 κρούσματα COVID-19 και 346 θανάτους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter