Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης

Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης

Απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε πολύ σοβαρά 16χρονη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο σημείο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Νέο Ηράκλειο όπου βρέθηκε πεσμένη χωρίς τις αισθήσεις της στο οδόστρωμα η ανήλικη η οποία έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Ο κ. Ελευθεριάνος, στην παραγγελία του για την έναρξη της έρευνας, ζητά να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση του τραυματισμού προκύπτουν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διενεργήσει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία εισαγγελικής λειτουργού η οποία ανέλαβε ήδη την προκαταρκτική εξέταση.

Ανάμεσα σε αυτά που η Εισαγγελία ζητά να γίνουν κατά προτεραιότητα είναι να ληφθεί, αμέσως μόλις αυτό είναι εφικτό, κατάθεση από την 16χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς και από οικεία της πρόσωπα. Επιπλέον ζητείται να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού, ενώ προτεραιότητα δίνεται και στην αναζήτηση και συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από τα επίμαχα σημεία στο Νέο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι για τον τραυματισμό της 16χρονης, η πλευρά των συμμετεχόντων στην αντιφασιστική εκδήλωση φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, υποδεικνύοντας ομάδα της ΟΠΚΕ που δρούσε στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια την 16χρονη.

Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό της 17χρονης, καθώς ισχυρίζεται ότι την βρήκαν στο έδαφος τραυματισμένη στο κεφάλι.

Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων, καθώς οι συγκεντρωμένοι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν ότι η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, κάτι που η Αστυνομία αρνείται, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι ήταν ήδη χτυπημένο, ενώ οι αρχές ισχυρίζονται ότι συνελήφθη για τη συμμετοχή της στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη συναυλία ανάμεσα στους αστυνομικούς και σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβάστε επίσης: Νέο Ηράκλειο: Σοβαρά ερωτήματα μετά τη σύλληψη 17χρονης που δέχθηκε άγριο ξυλαδαρμό – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter