Νέο Ηράκλειο: «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ», καταγγέλλει η γιατρός της 16χρονης (Video)

Νέο Ηράκλειο: «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ», καταγγέλλει η γιατρός της 16χρονης (Video)

Τη σοκαριστική κατάσταση της 16χρονης που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» βαρύτατα τραυματισμένη μετά την αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, επιχείρησε να περιγράψει η γιατρός της. Συγκεκριμένα, η Ελένη Μπάγια, παθολόγος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», η οποία έσπευσε, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει την ανήλικη, ξεκαθαρίζει ότι: «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ».

Δείτε επίσης: Αστυνομοκρατία στο Νέο Ηράκλειο: Προσαγωγές και μπλόκο στην αντιφασιστική συγκέντρωση (Photos)

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας η κ. Μπάγια υπογράμμισε: «Κατ’αρχάς η κοπέλα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Η ίδια μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί, κατά δήλωσή της, από δυνάμεις της ΟΠΚΕ. Κατόπιν, εφόσον είχε βελτιωθεί η κατάστασή της. Δεν έχουμε δώσει κατάθεση. Δεν έχουμε κληθεί» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε σε μία κατάσταση η κοπέλα, που ήταν προφανέστατα θύμα ξυλοδαρμού, να της συμπεριφέρονταν λες και ήταν ο θύτης και όχι το θύμα».

Αναλυτικότερα, περιγράφοντας τι συνέβη, σημείωσε: «Τα γεγονότα έχουν ως εξής: γύρω στις 9 η ώρα ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν επικοινωνούσε, είχε χαμηλό επίπεδο συνείδησης και ήταν στα όρια της διασωλήνωσης. Έφερε χτυπήματα και στον θώρακα και στα χέρια. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, είχε κλειστά τα μάτια. Αναστατωθήκαμε λόγω του νεαρού της ηλικίας της και γιατί όλα έδειχναν και οδηγούσαν στο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού».

Και πρόσθεσε: «Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, καταλήξαμε ότι πρόκειται για ξυλοδαρμό, από γκλομπ. Το είπαμε πολλοί συνάδερφοι. Στο κεφάλι ήταν το μείζον χτύπημα. Είχε στον θώρακα, στα χέρια, είχε κακό επίπεδο συνείδησης. Κάναμε δύο αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία».

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας της πρόσθεσε: «Είναι καλύτερα, δεν έχει θεραπευτεί τελείως και έχουν δοθεί οδηγίες για στενή παρακολούθηση στο σπίτι».

Τόνισε ακόμα: «Κατ’αρχάς η κοπέλα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Η ίδια μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί, κατά δήλωσή της, από δυνάμεις της ΟΠΚΕ. Κατόπιν, εφόσον είχε βελτιωθεί η κατάστασή της. Δεν έχουμε δώσει κατάθεση. Δεν έχουμε κληθεί».

«Βρεθήκαμε σε μία κατάσταση η κοπέλα, που ήταν προφανέστατα θύμα ξυλοδαρμού, να της συμπεριφέρονταν λες και ήταν ο θύτης και όχι το θύμα. Διατίθεμαι να καταθέσω τα πάντα», υπογράμμισε.

«Είναι το επικρατέστερο σενάριο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα μιλά για τραύματα που έγιναν μετά από σύλληψη από αμβλέα αντικείμενα και για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση αναφέρει, σύμφωνα με αυτά που είδα από τον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από πτώση αλλά πολύ βίαιη πτώση», τόνισε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter