Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία Κασόγκι – Τα τελευταία λόγια και ο ήχος του πριονιού

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία Κασόγκι – Τα τελευταία λόγια και ο ήχος του πριονιού

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη έρχονται στο φως νέα ηχητικά ντοκουμέντα από εκείνη την ημέρα.

Η αποκάλυψη γίνεται από την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah. Η καταγραφή έγινε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας που είχε βάλει μικρόφωνα μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Κασόγκι συντάκτης της Washington Post που ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε πάει στο προξενείο της χώρας του για να συλλέξει έγγραφα για τον προγραμματισμένο γάμο του. Εκεί τον σκότωσαν και στη συνέχεια διαμέλισαν το σώμα του. 

Στα ηχητικά αυτά ντοκουμέντα ακούγονται οι δράστες της άγριας δολοφονίας να λένε πως θα διαμελίσουν το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι και πως θα τον εξαφανίσουν. Μάλιστα τον αναφέρουν ως «ζώο που θα θυσιαστεί!».

«Σας παρακαλούμε να καθίσετε, πρέπει να σας επιστρέψουμε [στο Ριάντ]», είπε ο Maher Abdulaziz Mutreb, ανώτερος υπάλληλος της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα από τη δολοφονία Κασόγκι: «Αφήστε μου το χέρι! Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Υπάρχει εντολή από την Ιντερπόλ, η Ιντερπόλ ζήτησε να σας επιστρέψουμε, είμαστε εδώ για να σας πάμε», προσθέτει ο Mutreb.

Ο Khashoggi απαντάει: «Δεν υπάρχουν αγωγές εναντίον μου. Η αρραβωνιαστικιά μου με περιμένει έξω».

Στα 10 τελευταία λεπτά πριν σκοτωθεί, ο Mutreb ζήτησε από τον Κασόγκι να αφήσει ένα μήνυμα στον γιο του που θα του λέει να μην ανησυχεί αν δεν μπορέσει να τον βρει.

Όταν ο Khashoggi αρνήθηκε, ο Mutreb είπε: «Γράψτε το, κύριε Jamal, βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε, γιατί στο τέλος θα σας μεταφέρουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τι θα συμβεί τελικά.»

Στη συνέχεια, φαίνεται πως χορήγησαν υπνωτικό στον Τζαμάλ Κασόγκι ο οποίος πριν χάσει τις αισθήσεις του ακούγεται να λέει: «Έχω άσθμα, μην το κάνετε, θα σκάσετε». 

Έπειτα ακούγεται ο ήχος ενός πριονιού το οποίο διαμελίζει το σώμα του 59χρονου δημοσιογράφου. Ο ήχος ακούγεται στις 1.39 μ.μ. τοπική ώρα και έχει διάρκεια 30 λεπτών. 

Το σώμα του Τζαμάλ Κασόγκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Πιστεύεται ότι το τεμαχισμένο πτώμα του Κασόγκι μεταφέρθηκε με βαλίτσες έξω από το προξενείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter