Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές ομόλογο

Συνεχίστηκε και σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Το 10ετές ομόλογο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 3,299% (η τελευταία έξοδος στις αγορές πριν από 4 εβδομάδες είχε γίνει στο 3,90% περίπου). Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο αποδόσεων από τότε που εκδίδει 10ετή ομόλογα το ελληνικό Δημόσιο.

Ας σημειωθεί ότι σημαντική πτώση σημειώνουν επίσης οι αποδόσεις του 5ετούς και του 7ετούς ομολόγου.

Στην εξέλιξη αυτή -που επιβεβαιώνει την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τις θετικές προοπτικές της- αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Στο Κόκκινο. «Η εξέλιξη με το δεκαετές ομόλογο που έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του από το 1997, δείχνει ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Το ελληνικό χρέος είναι πλέον βιώσιμο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας και οι επενδυτές εμπιστεύονται πλέον την Ελλάδα με έναν τρόπο που δεν το είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.