Νέο «καμπανάκι» από τον Θωμαϊδη: Καμία μείωση στο ιικό φορτίο από τα λύματα της Αττικής

Νέο «καμπανάκι» από τον Θωμαϊδη: Καμία μείωση στο ιικό φορτίο από τα λύματα της Αττικής

Νέο «καμπανάκι» για το ιικό φορτίο της Αττικής, κρούει ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνοντας πως δεν παρουσιάζει καμία σημαντική μείωση, αντίθετα παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν και τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Θωμαΐδης επισήμανε πως εξετάζοντας τα λύματα της Αττικής που αφορούν μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει καμία μείωση στο ιικό φορτίο. 

«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης. Εξήγησε δε ότι η αύξηση που είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουαρίου και ήταν περί το 200% και ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται να είναι της τάξης του -20%, ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» σημείωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter