Νέο «καμπανάκι» από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»: «Να ενταθούν οι έρευνες για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στην Ελλάδα»

Νέο «καμπανάκι» από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»: «Να ενταθούν οι έρευνες για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στην Ελλάδα»

Η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήττουν την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα συνεχίζει να «κεντρίζει» το ενδιαφέρον οργανώσεων που αφορούν τα ΜΜΕ. Η οργάνωση «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» επιπλήττει εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός πως οι έρευνες σχετικά με τις δολοφονίες, τα συμβόλαια θανάτου αλλά και τις επιθέσεις εναντίον ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, έχουν «κολλήσει».

Στο τελευταίο χρονικά δημοσίευμα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα το οποίο αφορά την Ελλάδα, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real FM, υπενθυμίζονται περιστατικά που προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη, όπως η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και το συμβόλαιο θανάτου κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Η οργάνωση απευθύνει νέα έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιταχυνθούν οι έρευνες για τα εν λόγω περιστατικά αλλά και να υιοθετηθούν νέα προστατευτικά για τους δημοσιογράφους μέτρα από την ελληνική νομοθεσία.

«Οι περισσότερες επιθέσεις ενάντια στην ελευθερία του Τύπου παραμένουν ατιμώρητες», σημειώνουν οι «RSF» προχωρώντας σε μία καταγραφή όλων των συμβάντων που απασχόλησαν την ελληνική πραγματικότητα και όχι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια.

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι εκτεθειμένοι σε πολλές μορφές βίας, υπενθυμίζοντας επίσης την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπόθεση «ελευθερία του Τύπου» στη χώρα τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, με την κατακρήμνιση στην 108η θέση της λίστας World Press Freedom Index για το 2022. Θέση η οποία είναι η χαμηλότερη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρώπης…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter