Νέες ελλείψεις στα φάρμακα με υπογραφή κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Καρφί» του ΦΣΑ κατά Πλεύρη

Νέες ελλείψεις στα φάρμακα με υπογραφή κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Καρφί» του ΦΣΑ κατά Πλεύρη

Σαφή προειδοποίηση για τις ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας που «αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό», απευθύνουν οι φαρμακοποιοί. Μάλιστα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως «ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ».

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζουν: αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα. Ωστόσο, «όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον», τονίζει ο ΦΣΑ.

Σε αυτό το μήκος κύματος, στηλιτεύουν τη στάση του Θάνου Πλεύρη λέγοντας πως «έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση» και καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει «μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ. Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον. Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter