Νέο «καμπανάκι» Θωμαΐδη: Αύξηση 240% στα λύματα της Αττικής από τον Ιούνιο (Video)

Νέο «καμπανάκι» Θωμαΐδη: Αύξηση 240% στα λύματα της Αττικής από τον Ιούνιο (Video)

Τη στιγμή που ο κορονοϊός «καλπάζει» και τα κρούσματα παραμένουν υψηλά ιδίως στην Αττική σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση, ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως είναι ενδεικτική της διασποράς στην κοινότητα η αύξηση που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής καθώς από τον μήνα Ιούνιο άγγιξε το 240%.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ωστόσο πως έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός της αύξησης καθώς αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται στο +40% σε αντίθεση με την προηγούμενη που καταγράφηκε αύξηση +100%.

Ακόμα, εκτίμησε πως η κορύφωση της διασποράς θα σημειωθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου κι έπειτα θα καταγραφούν σταθεροποιητικές στάσεις για κάποιες εβδομάδες και ύστερα θα αρχίσει μια αργή μείωση που θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο. «Το ιικό φορτίο ωστόσο δεν θα μειωθεί σημαντικά», είπε.

Μιλώντας για την εικόνα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια και να συμβεί ωστόσο αναφέρθηκε σε ένα θετικό σενάριο: «Αν δεν υπάρξει άλλο στέλεχος της Όμικρον που είναι το καλό σενάριο και παραμείνουμε με την ΒΑ5, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε πιο ήσυχο Σεπτέμβριο γιατί υπάρχει μεγάλη διάδοση άρα όσοι μολύνονται αποκτούν μια φυσική ανοσία και ο κύκλος της διάδοσης θα ξεκινήσει με ιώσεις από τον Οκτώβριο και μετά.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter