Νέο «καμπανάκι» Τζανάκη: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Πρόβλεψη για έως 13.000 κρούσματα ημερησίως

Νέο «καμπανάκι» Τζανάκη: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Πρόβλεψη για έως 13.000 κρούσματα ημερησίως

Προειδοποιήσεις πως η Αττική «βράζει» και πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να κρούσματα κορονοϊού στη χώρα να αγγίξουν τα 12.000 έως 13.000, απηύθυνε ο Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονιολογίας, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Όσον αφορά την Αττική υπογράμμισε πως «βράζει» καθώς, όπως πρόσθεσε: «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασιάσει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Παράλληλα, εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ τόνισε πως η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα και συνέχισε λέγοντας πως: «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου».

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σχολίασε πως επιθυμεί να είναι «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Υποστήριξε, επίσης, πως αν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα επιθυμούσε την άμεση εφαρμογή τους, και συγκεκριμένα από «απόψε», και όχι μετά τις γιορτές.

Όσον αφορά  τα σχολεία, πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter