Ντουτέρτε :”Σκότωνα ο ίδιος εγκληματίες”

Ντουτέρτε :”Σκότωνα ο ίδιος εγκληματίες”

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε παραδέχτηκε ότι σκότωνε ο ίδιος φερόμενους εγκληματίες, όταν ήταν δήμαρχος του Νταβάο, μιας πόλης στο νότιο τμήμα της χώρας, για παραδειγματισμό και κινητοποίηση της αστυνομίας.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε τα παραπάνω στη διάρκεια ομιλίας του, αργά τη Δευτέρα ενώπιον επιχειρηματιών στους οποίους παρουσίασε την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι από τις 30 Ιουνίου, οπότε ανέλαβε την προεδρία.

«Στο Νταβάο το έκανα ο ίδιος, απλώς για να δείξω στα παιδιά (την αστυνομία) ότι αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε γιατί να μην το κάνουν κι εκείνοι», είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, αναφερόμενος στην πόλη της οποίας ήταν κυβερνήτης επί 20 χρόνια.

«Πήγαινα στην πόλη με μια μοτοσικλέτα και έκανα περιπολία στους δρόμους αναζητώντας προβλήματα. Επιζητούσα πραγματικά την αντιπαράθεση για να μπορέσω να σκοτώσω κάποιον», πρόσθεσε.

Ο Ντουτέρτε κατηγορείται ότι οργάνωσε τάγματα θανάτου στο Νταβάο τα οποία έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter