Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού στα σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού στα σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό ΔιαβαθμιδικόΣύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ειδικό Σχολείο Περάματος και στο 1ο Ειδικό Σχολείο Κερατσινίου, παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου._x000D_
_x000D_

Είναι τα πρώτα σχολεία σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και «η επιλογή τους έγινε ώστε να σηματοδοτηθεί ότι η ανακύκλωση μας αφορά όλους», όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος συνόδευε την κ. Δούρου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και έλαβαν σχετικό διαδραστικό υλικό. Στους χώρους του σχολείου τοποθετήθηκαν οι κάδοι από χαρτόνι («χαρτοφάγοι»), και στον εξωτερικό χώρο, ο ειδικός κάδος πράσινου χρώματος, προκειμένου να συλλέγεται και να μεταφέρεται το προς ανακύκλωση υλικό.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη σε σειρά δήμων της Περιφέρειας Αττικής, κυρίως του νοτίου τομέα και εντάσσεται στις δράσεις που αναπτύσσει η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ, με στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική κουλτούρα των μαθητών, μέσα από την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Γαβρίλης, δήλωσε για το πρόγραμμα, σε συνάρτηση με την αποδοχή του από τα παιδιά: «Τα σχολεία και η εκπαιδευτική κοινότητα εν γένει, αποτελούν προνομιακό χώρο για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των νέων ανθρώπων και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας, πάνω στη σημασία της ανακύκλωσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter