Συνάντηση Καμίνη-Σκουρλέτη για την Αθήνα

Συνάντηση Καμίνη-Σκουρλέτη για την Αθήνα

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος και ο χαρακτήρας των μεγάλων πόλεων, με αυξημένες αρμοδιότητες ακόμα και με λιγότερους πόρους.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε από την πλευρά του δημάρχου η διάθεση διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για παρεμβάσεις που αφορούν στο ρόλο και στη λειτουργία του δήμου για ζητήματα τα οποία ξεπερνούν τα σημαντικά τρέχοντα θέματα.

Τέθηκαν, επίσης, τα ζητήματα του θεσμικού πλαισίου για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες, των αρμοδιοτήτων, των πόρων υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων της Αθήνας, της ασφάλειας στην πόλη. Ειδικά για τη διαχείριση τα ων απορριμμάτων ο Καμίνης διαβεβαίωσε τον κ.Σκουρλέτη ότι «ο σχεδιασμός του δήμου είναι ήδη έτοιμος και βρίσκεται σε ώριμο στάδιο προκειμένου να εγκριθεί και να υλοποιηθεί».

Από την πλευρά του ο υπουργός επεσήμανε τη διαθεσιμότητά του στο διάλογο και τη συνεννόηση για τα θέματα της Αθήνας, ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter