Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αναβάθμιση δύο κυπριακών τραπεζών από τη Moody’s

euro-kypros

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δύο κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ως απόρροια της πρόσφατης βελτίωσης του πιστωτικού προφίλ της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε σε «Caa2» - από «Caa3» - την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ και σε «Caa1» - από «Caa2» - την αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας. Το outlook και των δύο τραπεζών παρέμεινε σε «θετικό».

Η αναθεώρηση της αξιολόγησης των κυπριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αντανακλά, σύμφωνα με τον Moody’s, τη βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των δεικτών κερδοφορίας, την αύξηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και την ενδυνάμωση των συνθηκών χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί ότι οι δύο τράπεζες παραμένουν εκτεθειμένες σε μία σειρά κινδύνων, με κυριότερο όλων το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.