«Πυρά» της αντιπολίτευσης για δηλώσεις Ζουράρι

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για δηλώσεις Ζουράρι

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι για τα νησιά, ενώ μιλούσε για τη σημασία της γλώσσας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Ζουράρις ανέφερε:

«Εσείς οι δημοσιογράφοι κι οι υπόλοιποι, πρέπει να καταλάβετε το εξής: Ενδεχομένως λόγω της ευδίας του ότι είμαστε μεταξύ μας κτλ., νομίζετε ότι γενικώς δεν απειλούμεθα εκτός από κάποια 16 νησιά που ζητά ο Ερντογάν, αυτό είναι άνευ σημασίας. Το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο. Τα ξαναπαίρνεις. Τι λέει ο Σολωμός: “Μήγαρις έχω άλλο τί στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα”. Τσάτρα πάτρα την ελευθερία εδώ στο Υπουργείο θα προσπαθήσουμε να τη διακονίσουμε».

Πρόσθεσε πως η ελληνική εκπαίδευση πάσχει από μια συνεχώς συρρίκνωση, υπονόμευση, παρακμή και εκφυλισμό της γλώσσας, ενώ διαβεβαίωσε πως όσο θα είναι στο υπουργείο η προσπάθεια για τα σχολεία μας στο εξωτερικό και για τα εδώ θα είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση ότι η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλή.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «(…) Επομένως τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε και αν τα πάρουν τα πήραν … Τη γλώσσα να μας πάρουν οριστικά τελείωσε».

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα για τις πρόσφατες παροχές, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό και καταλήγοντας του ζητούσε «να μαζέψει, τουλάχιστον, τους Υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά».

Και το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα ρωτώντας: «Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι “Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει”;»

«Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το “συναφές” και ποιο το “συναμφότερον” όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει θέση: «Υ.Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;».

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι, το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ.Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα» σχολίασε το Ποτάμι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter