Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μουζάλας: Είχαμε ζητήσει από τον Σεπτέμβριο να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορά μας

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Σεπτέμβριο να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας»,δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προσπάθειάς μας να αποφύγουμε δευτερογενείς ροές, δηλαδή παράνομες μετακινήσεις προσφύγων προς άλλες χώρες».

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή σχεδιάζει να στείλει δύναμή της για να επιτηρεί τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το δημοσίευμα ο υπουργός απαντά: «Ναι βεβαίως και ισχύει και μου κάνει εντύπωση που αυτό το ζήτημα ανακινήθηκε. Ήδη από το Σεπτέμβριο είχαμε καλέσει τη Frontex και ο οργανισμός με βάση σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάνει και σε άλλες χώρες, αναπτύσσεται στα βόρεια σύνορα και τα σύνορα με την Αλβανία για να μειώσει τις δευτερογενείς ροές». Διευκρινίζει εξάλλου ότι το ζήτημα αυτό «δεν έχει να κάνει με τη Συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.