Ερντογάν: Δεχόμαστε επίθεση, πρέπει να προχωρήσουμε σε αντίποινα

Ερντογάν: Δεχόμαστε επίθεση, πρέπει να προχωρήσουμε σε αντίποινα

“Η Τουρκία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της από τρομοκρατικές οργανώσεις και πρέπει να προχωρήσει σε αντίποινα”

δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του απευθυνόμενος σε μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Τουρκία επλήγη φέτος από μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων, οι οποίες αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος και στους κούρδους αντάρτες και πραγματοποιεί επιχείρηση καταστολής των οπαδών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι παραβίασαν τη συμφωνία εκεχειρίας για το Χαλέπι χθες Τετάρτη, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της πόλης.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, αργότερα μέσα στη μέρα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με θέμα την κατάσταση στο Χαλέπι, την οποία περιέγραψε ως “πολύ εύθραυστη”, επιβεβαιώνοντας έτσι πληροφορία του Κρεμλίνου. Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τη μεταφορά των κατοίκων του Χαλεπίου στην Ιντλίμπ της Συρίας και στην Τουρκία.

Η προγραμματισμένη εκκένωση των περιοχών του Χαλεπίου που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των ανταρτών “πάγωσε” χθες καθώς αεροπορικές επιδρομές και σφοδροί βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη και το Ιράν φέρεται να έθεσε νέους όρους στη συμφωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter