Παραλύει η Μ. Βρετανία από την απεργία των μηχανοδηγών της Southern Rail

Παραλύει η Μ. Βρετανία από την απεργία των μηχανοδηγών της Southern Rail

Τα σοβαρότερα προβλήματα, των τελευταίων 20 χρόνων, στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην Μ. Βρετανία βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου εξαιτίας της απεργίας μηχανοδηγών τρένων.

Οι μηχανοδηγοί της Southern Rail, η οποία διαχειρίζεται τρένα από το κεντρικό Λονδίνο προς το Γκάτγουικ και το Μπράιτον στη νότια ακτή, ξεκίνησαν 48ωρη απεργία με αφορμή μία μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με το ποιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες των τρένων.

Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης τρένων της Βρετανίας, η Govia Thameslink Railway (GTR), κοινοπραξία που ανήκει στην λονδρέζικη εταιρεία Go-Ahead και στη γαλλική Keolis, ανακοίνωσε ότι κανένα από τα 2.284 δρομολόγιά της δεν θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας της απεργίας.

Η ταλαιπωρία για τους Λονδρέζους που χρησιμοποιούν τον Νότιο Σιδηρόδρομο είναι ήδη μεγάλη, αφού υποφέρουν εδώ και μήνες με ακυρώσεις και καθυστερήσεις εξαιτίας των πολλών αναρρωτικών αδειών των εργαζομένων και στη συνέχεια εξαιτίας των απεργιών που έκαναν οι εισπράκτορες, που έχουν και την ευθύνη για τις πόρτες των βαγονιών.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η Southern Rail θέλει να επεκτείνει τη λειτουργία των τρένων μόνο με μηχανοδηγό, μειώνοντας έτσι την ασφάλεια που εξασφαλίζουν οι εισπράκτορες.

Η Southern υποστηρίζει ότι τα σχέδια εκσυγχρονισμού της δεν θα οδηγήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, αλλά σε λιγότερες ματαιώσεις δρομολογίων καθώς δεν θα απαιτείται για την κυκλοφορία των τρένων η παρουσία μηχανοδηγού και εισπράκτορα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter