Τσίρκας: Το πολυνομοσχέδιο ανοίγει δρόμους για ανάκαμψη της οικονομίας

Τσίρκας: Το πολυνομοσχέδιο ανοίγει δρόμους για ανάκαμψη της οικονομίας

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων εξέφρασε την θέση ότι το νομοσχέδιο επιφέρει τομές τόσο στον ευαίσθητο τομέα της δικαιοσύνης όσο και σε θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Πρόκειται για ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας, έχουν τεθεί και στο δημόσιο διάλογο και τη δημόσια διαβούλευση όλο το προηγούμενο διάστημα και δίνουν τη δυνατότητα να ελπίζουμε ότι μπορεί να πετύχουμε τους στόχους για την επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε ο κ. Τσίρκας και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό «έρχεται να προστεθεί στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης αλλά και της ενίσχυσης πρόσβασης των πολιτών σε αυτήν».

Βεσυρόπουλος: Πρόχειρο και άτολμο χαρακτήρισε το Πολυνομοσχέδιο

Ο εισηγητής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ευτελίσει την έννοια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ειδικά για τις διατάξεις επέκτασης του πλαστικού χρήματος, είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει καμία δικαιολογία διότι θα έπρεπε να έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία μετά την επιβολή των capital control που φέρουν το αποτύπωμα της περήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ειδικά για το ζήτημα των κινήτρων για ηλεκτρονικές συναλλαγές είπε ότι οι διατάξεις είναι πρόχειρες σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη πρόταση για το πλαστικό χρήμα που είχε παρουσιάσει η ΝΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Μην ακούμε τις αστειότητες περί διαπραγμάτευσης. Τι διαπραγματευόσαστε αλήθεια; Ούτε το ακατάσχετο του επαγγελματικού λογαριασμού δεν καταφέρατε να προωθήσετε», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει από την ΔΕΘ τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους επαγγελματίες αλλά ο κ. Τσίπρας «δεν κατάφερε ποτέ να συναντηθεί με την αλήθεια στη Θεσσαλονίκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter