Παπανάτσιου: Περιμένουμε προτάσεις για τις δαπάνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο

Παπανάτσιου: Περιμένουμε προτάσεις για τις δαπάνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο

Τις προτάσεις των κομμάτων για τις δαπάνες που θα περιληφθούν στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση για το χτίσιμο του αφορολόγητου, ζήτησε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στο οποίο έχουν περιληφθεί και οι διατάξεις για το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι ειδική επιτροπή έχει ασχοληθεί με το θέμα αλλά η κυβέρνηση αναμένει και τις προτάσεις των κομμάτων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επιβάλλεται επιπλέον φόρος όταν δεν συμπληρωθεί το ποσό των αποδείξεων.

«Από το 2013 το αφορολόγητο έχει συνδεθεί με το ποσό των αποδείξεων και άρα όποιος δεν συγκεντρώσει τις αποδείξεις, είτε είναι με ηλεκτρονική πληρωμή είτε με μετρητά, σε αυτή την περίπτωση χάνει το ποσό της έκπτωσης, δεν χάνει κάτι άλλο, δεν υπάρχει κανένας πρόσθετος φόρος», διαβεβαίωσε η υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «τα κίνητρα που δίνονται στον καταναλωτή είναι το αφορολόγητο και η λοταρία και θα δούμε στην πορεία με υπουργικές αποφάσεις τι άλλο θα χρειαστεί ανάλογα που θα προχωρήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου». Η υφυπουργός σε σύντομη παρέμβασή της, απάντησε επίσης και στην πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού. Υπενθύμισε ειδικότερα ότι σήμερα ισχύει το ακατάσχετο στα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να προστατεύεται έτσι περαιτέρω ο επιχειρηματίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter