ΣΥΡΙΖΑ: “Εμείς θα κρίνουμε που θα πηγαίνουν τα πλεονάσματα μας”

ΣΥΡΙΖΑ: “Εμείς θα κρίνουμε που θα πηγαίνουν τα πλεονάσματα μας”

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha, τόνισε πως ο πρωθυπουργός έστειλε διπλό μήνυμα λέγοντας πως “εμείς θα κρίνουμε που θα πηγαίνουν τα πλεονάσματα μας”.

Συγκεκριμένα η Ράνια Σβίγκου, εξήγησε πως με την φράση «εμείς θα κρίνουμε που θα πηγαίνουν τα πλεονάσματα μας και όχι οι απ’ έξω», έστειλε μήνυμα, «όχι μόνο προς τους δανειστές, αλλά και προς το εσωτερικό και προς εκείνους οι οποίοι έσπευσαν με το που ανακοινώθηκαν αυτά τα μέτρα, να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και να αναρωτιούνται αν είχαμε πάρει την έγκριση των δανειστών κοκ κι ότι τέτοιες ενέργειες τορπιλίζουν τη συμφωνία, αντί να χαιρετήσουν μια τέτοια κίνηση».

«Οπότε αυτό είναι κι ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και την αντιπολίτευση η οποία παθαίνει αλλεργία με τέτοια μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την συμφωνία, είπε ότι η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, «με κόστος και με επιβάρυνση των πολιτών», τονίζοντας ότι «αυτή η εκπλήρωση των υποχρεώσεων από την ελληνική πλευρά πρέπει να ακολουθείται και να συμβαδίζει και με την τήρηση των δεσμεύσεων και από την πλευρά των θεσμών».

Σε ό, τι αφορά την διελκυστίνδα μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αμφισβητεί τα στοιχεία που δίνει το ΔΝΤ, αφού επισήμανε ότι «το ίδιο πράγμα είχε κάνει το ΔΝΤ και στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», είπε στην συνέχεια ότι «ήταν αυτονόητη χθες η απάντηση της Κομισιόν. Γιατί το ΔΝΤ είναι γνωστό για τα επαναλαμβανόμενα λάθη του και για την έλλειψη αξιοπιστίας ως προς τις προβλέψεις του, αλλά την ίδια στιγμή είναι γνωστό και για τις εμμονές του ως προς μια σειρά πραγμάτων, τα οποία επιτείνουν και τη λιτότητα και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter