Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πρώτη επίσκεψη στη Νίσυρο και εξαγγελία μέτρων για τα νησιά

Συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

Για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά είχε την ευκαιρία να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη στη Νίσυρο. 

Συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε από τη Νίσυρο την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Ακόμη, παρέθεσε τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.

Όπως αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη, η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και  αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδας, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Νισύρου δήλωσε στο ΑΠΕ "ικανοποιημένος" που ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε την προ δύο μηνών πρότασή του να επισκεφτεί το νησί. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νισύρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.