Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αποστάσεις κρατά η Κομισιόν από άρθρο του Τόμσεν

Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ ψεύδεται

«Θα περιμέναμε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό το ΔΝΤ να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να μην βασίζεται σε ανακριβή ή ακόμη και αναληθή στοιχεία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Τρίτη.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο άρθρο των Πολ Τόμσεν και Μορίς Όμπστφελντ σημείωσε ότι «οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αυτοαναιρούμενοι, αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα».

Στο... πύρινο άρθρο του ο Πολ Τόμσεν επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, τονίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί πρωτοβουλία του ΔΝΤ. «Αν η Ελλάδα συμφωνεί με τους Ευρωπαίους σε φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους, μην κατακρίνετε το ΔΝΤ ότι αυτό επιμένει στη λιτότητα» .

«Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι λανθασμένες ενώ οι πληροφορίες που αναφέρουν είναι ψευδείς» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και τη διεθνή κοινότητα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος ενώ τόνισε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018».

Όπως ανακοινώθηκε αργότερα την Τρίτη, η Κομισιόν κράτησε τις αποστάσεις της από το άρθρο του Πολ Τόμσεν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.