Έως το τέλος του έτους η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου για τον ιο HPV στις γυναίκες 18 έως 26 χρόνων

Έως το τέλος του έτους η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου για τον ιο HPV στις γυναίκες 18 έως 26 χρόνων

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αγόρια και κορίτσια, έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), απευθύνει ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Γεώργιος Κρεατσάς.

Μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «HPV στην νεαρή ηλικία», ο κ. Κρεατσάς τόνισε ότι «το εμβόλιο προσφέρει απόλυτη προστασία και δεν έχει καμία παρενέργεια».

Σημειώνεται ότι το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών βάζει τέλος στη δυνατότητα δωρεάν εμβολιασμού των μεγαλύτερων γυναικών, γεγονός που πρέπει να λειτουργήσει ως κίνητρο για τον εμβολιασμό τους, τον οποίο έχουν ήδη καθυστερήσει, όπως τονίζουν οι επιστήμονες.

Ειδικότερα, προβλέπεται η δωρεάν χορήγηση του εμβολίου για όλες τις γυναίκες 18 – 26 χρόνων (με το γνωστό σχήμα 0, 1-2, 6 μήνες) μόνο έως τις 31/12/2016, ενώ από 01/01/2017 το εμβόλιο παύει να χορηγείται δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τον ασφαλιζόμενη αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κρεατσάς, έως το τέλος του χρόνου επιβάλλεται μεγαλύτερη κινητοποίηση των γυναικολόγων, αλλά και των λοιπών συνεργαζόμενων γιατρών άλλων ειδικοτήτων και επαγγελματιών υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, προκειμένου να επιτευχθεί ικανοποιητική κάλυψη στις νεαρές γυναίκες στην Ελλάδα και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες από τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter