Ευεργετικό για τη μνήμη το τσάι!

Ευεργετικό για τη μνήμη το τσάι!

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, θα χρειαστούν κάποια χρόνια μελετών ακόμα έως ότου αποδειχθεί ο ρόλος του τσαγιού στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ, ωστόσο το τσάι ήδη θεωρείται ένα ρόφημα φίλος της μνήμης.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Κέντρο Ιαματικών Φυτών του Πανεπιστημίου στο Newcastle, το τσάι εμπεριέχει κάποιες ουσίες οι οποίες καταστέλλουν τη δράση των εγκεφαλικών ενζύμων που προκαλούν την εκφύλιση του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το τσάι μπορεί να καταστέλλει τη δράση της ακετυλχολινεστεράσης, δηλαδή του ενζύμου που καταστρέφει την ακετυλχολίνη το σημαντικότερο νευροδιαβιβαστή στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ). Όπως επεσήμαναν, στη νόσο Αλτσχάιμερ, παρατηρείται μείωση των επιπέδων της ακετυλχολίνης στον εγκέφαλο.

Διαπίστωσαν επίσης, ότι τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν τη δράση ενός ακόμα ενζύμου που εμπλέκεται στη νόσο Αλτσχάιμερ, της βουτυρυλχολινεστεράσης, η οποία βρίσκεται σε ουσίες που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter